Kuva: Sanni Seppä

Jussi-gaalassa palkittiin elokuva-alan ammattilaisia - katso, ketkä voittivat Jussit tänä vuonna

24.03.2023 22:15 - Minttu Tikkanen

Jussi-gaalassa palkittiin jälleen vuoden parhaita elokuvia ja tekijöitä.

Tämän illan Jussi-gaalassa palkittiin jälleen vuoden aikana menestyneitä elokuvantekijöitä.

Vuoden elokuvaksi gaalassa valittiin ehdokkaista Tytöt tytöt tytöt, Sydänpeto, Rakkaani merikapteeni, Kupla ja Pahanhautoja ensimmäinen eli Tytöt tytöt tytöt, jonka on ohjannut Alli Haapasalo. Tytöt tytöt tytöt oli illan ehdoton voittaja, sillä se kisasi yhteensä kahdeksassa kategoriassa, joista se voitti neljä. 

Lisäksi Haapasalo voitti elokuvasta myös parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon. Ehdolla kategoriassa olivat hänen lisäkseen Klaus Härö ja Aleksi Salmenperä. Haapasalolle Jussi-palkinto on uran ensimmäinen.

Tämän vuoden gaala poikkesi edellisistä vuosista siten, että sukupuolitetut palkinnot jäivät historiaan ja tilalle astuivat sen sijaan sukupuolineutraalit kategoriat. Vuoden pääosaan ehdolla olivat Tytöt tytöt tytöt -elokuvasta Aamu Milonoff, Kikka!-elokuvasta Sara Melleri, Huonot naiset -elokuvasta Leea Klemola ja Laitapuolen hyökkääjä -elokuvasta Severi Saarinen. Palkinnon voitti Melleri, jolle Jussi on urallaan toinen laatuaan. 

Vuoden sivuosapalkintoon puolestaan ehdolla olivat Elene Leeve, Ilkka Heiskanen, Amos Brotherus ja Tommi Korpela. Heistä Jussilla palkittiin Heiskanen.

Uusia kategorioita olivat vuoden valkokankaan valopilkku sekä vuoden tulokas. Tulokkaana palkittiin Stella Leppikorpi elokuvasta Kupla ja valopilkkuna Linnea Leino, jolle palkinto oli myöskin ensimmäinen.

Myös alan konkareita palkittiin tuttuun tapaan elämäntyöstään Betoni-Jussilla, jonka sai tänä vuonna ansaitusti yhdeksällä vuosikymmenellä näytellyt Esko Salminen.

Alli Haapasalo palkittiin parhaasta ohjauksesta sekä vuoden elokuvasta Tytöt tytöt tytöt. (kuva: Sanni Seppä)

Lue myös: Jussi-gaalassa säihkyvää pukuloistoa - katso kuvat punaiselta matolta

Lue myös: Sara Melleri teki Kikan rooliin elämänsä suurimman taustatyön: "Paine on ehdottomasti kovempi"

Lue myös: Aamu Milonoff sai elämänsä ensimmäisen Jussi-ehdokkuuden: "Ehdokkuus itsessään on palkinto"

Lue myös: Arvostelu: Tytöt tytöt tytöt on niin lumoava uutuuselokuva, että se on pakko nähdä itse

Kilpailut

Uusimmat