Kuva: Yellow Film & Tv Oy / Yle

Uusi komediasarja Limbo sijoittuu "erään takahikiän huoltoasemalle"

13.04.2023 08:15 - Minttu Tikkanen

Limbon on käsikirjoittanut Oona Haapaniemi, joka olisi kaivannut vastaavanlaista sarjaa omassa nuoruudessaan.

Yle Areenan keväässä aloittaa aivan uusi draamasarja, joka sijoittuu tiedotteen kuvauksen mukaan erään takahikiän huoltoasemalle. 

Limboa kuvaillaan Ylen tiedotteessa tyylilajiltaan cringekomediaksi, jossa nolous myös yritetään hyväksyä. Limbon keskiössä on Nanna, joka kaveriporukoineen pyristelee irti huoltoaseman hierarkiasta. Kateutta ei helpota se, että yksi huoltoaseman työntekijöistä, Aino palaa niin sanotun "glowupin" tehneenä kielikurssilta töihin.

Limbo pyrkii tekemään uudenlaista televisiodraamaa, jossa hahmot edustaisivat aidosti diversiteettiä eli moninaisuutta. Sarjan käsikirjoittanut Oona Haapaniemi piti valintaa välttämättömänä, koska koki esimerkiksi itse nuorena, ettei vastaavanlaista samaistumispintaa ollut televisiossa tarjolla. Merkittävää on myös se tapa, jolla esimerkiksi hahmojen seksuaalista suuntautumista sarjassa käsitellään - sitä ei erityisemmin käsitellä. Heidän identiteettinsä ei ole heille kriisin paikka vaan yksi ominaisuuksista muiden joukossa.

"Limbon hahmojen diversiteetti ja queeriys oli jotain, mikä tuntui sarjaa kirjoittaessa välttämättömältä, sillä tällaisiin hahmoihin olisin itsekin teininä halunnut kiinnittyä. Limbossa sateenkaarevuus ei ole kuitenkaan kriisin paikka tai ongelmien lähde. Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus on kasuaalia, oikeastaan yhdentekevää. Ja juuri siksi niin vallankumouksellista", Haapaniemi kuvailee. 

Limbon tähtinä nähdään muun muassa Adja WadeMiska ValosSanti GarzonSalli SiivonenLilja KervinenYoandy JimenoNoel RamsayAron Luokkala ja Nicklas Pohjola. 

Sarja julkaistaan 4. toukokuuta Yle Areenassa.

Lue myös: Hittisarja Kullannuput jatkuu toiselle tuotantokaudelle - pääosaesittäjä vaihtuu

Lue myös: Jättisuosittu jännityssarja Ivalo saa jatkoa - uuden kauden kuvaukset valmistuvat

Lue myös: Uusi kotimainen draama alkaa - rooleissa muun muassa Seela Sella ja Elsa Saisio

Kilpailut

Uusimmat