Kuva: AOP

Tiedätkö, mitkä ovat Suomessa kaikkien aikojen katsotuimmat elokuvasarjat? Listalla voi olla yllättäjiä

18.05.2023 19:15 - Minttu Tikkanen

Toista paikkaa pitää hillittömän suosion saanut kotimainen elokuvasarja.

Monet suositut elokuvat ilmestyvät nykyisin katsojien iloksi elokuvasarjoina, jolloin hyvän elokuvan taika ei päätykään ensimmäisen osan lopputeksteihin. Vuosien varrella tietyt elokuvasarjat ovat myös nousseet ilmiöiksi ja keränneet päätä huimaavia katsojalukuja. Suomen elokuvasäätiön tiedotteesta käy ilmi, mitkä elokuvasarjat ovat menneinä vuosikymmeninä lunastaneet aivan erityisen paikkansa suomalaisten sydämissä.

James Bond -elokuvien kärkipaikka tuskin tulee kellekään yllätyksenä. Maailmanlaajuinen elokuvailmiö on saavuttanut vankan fanikuntansa myös Suomessa. Suomessa elokuvateattereiden katsojalukujen tilastointi on alkanut vuodesta 1972, josta lähtien Bond-elokuvia on elokuvateattereissa nähnyt yhteensä peräti 10,2 miljoonaa ihmistä. Luku ei edes todellisuudessa ole aivan kokonainen, sillä ensimmäinen Bond on ilmestynyt jo ennen tilastoinnin alkua, vuonna 1962.

James Bondille on kuitenkin varsin kova kotimainen vastustaja, joka saattaa yllättää esimerkiksi nuoremman katsojan. Uuno Turhapuro -elokuvat olivat ehdottomasti aikansa ilmiö ja keräsivät tuolloin elokuvateattereihin massoittain ihmisiä. Uunot ovat houkutelleet elokuvateattereihin yhteensä 7,5 miljoonaa ihmistä.

Vesa-Matti Loiri teki Uunon hahmosta kaikkien tunteman. (kuva: Sub)

Uunot jättävät jälkeensä myös kansainvälisiä klassikoita kuten Star Wars -elokuvasarjan. Kyseisen sarjan elokuvat sijoittuvat Suomessa sijalle kolme, ja niitä on katsottu Suomen elokuvateattereissa 3,9 miljoonaa kertaa eli kuitenkin merkittävästi vähemmän kuin Uunoja ja Bondeja. 

Muita suuren suosion saavuttaneita elokuvasarjoja ovat vuosien varrella olleet liki Star Warseja pääsevät Harry Potter -ja Taru sormusten herrasta -elokuvat, jotka molemmat ylittävät kolmen miljoonan rajapyykin. Perässä seuraa hieman yllättäen lastenelokuvasarja Risto Räppääjä, ja sen alapuolella muun muassa elokuvasarjat Batman, Pirates of the Caribbean, Tarzan, Indiana Jones ja Poliisiopisto. 

Lue myös: Aku Sipola esittää Vesa-Matti Loiria tulevassa Spede-elokuvassa: "Täysin mahdoton tehtävä"

Lue myös: Klaus Härön uusi elokuva on valtava kuuden maan yhteistuotanto: "Inhimillinen tarina"

Lue myös: Tuore suomalainen toimintaelokuva ampaisi räjähdysmäiseen suosioon myös Yhdysvalloissa

Lue myös: Aki Kaurismäen odotetun uuden elokuvan traileri on julkaistu - päärooleissa Alma Pöysti ja Jussi Vatanen

Kilpailut

Uusimmat