Kuva: Petri Aho

Vain elämää -tähdet esittelyssä - "Jännitän Jouni Hynysen kohtaamista"

23.05.2023 11:15 - Lauri Kujanpää

Suosittu Vain elämää -ohjelma jatkuu syyskuussa.

Vain elämää -ohjelman 14:sta tuotantokausi alkaa syyskuussa.

Kuvauksiin vanhoina konkareina lähtevät Anna PuuEllinooraRobin Packalen ja Virve Rosti, ensikertalaisina musiikkileirille suuntaavat A.W. YrjänäJouni HynynenJanna ja Gasellit-yhtyeestä tuttu Hätä-Miikka.

Alta voit tutustua artisteihin. Esimerkiksi Yrjänä kertoo, miksi hänen oli pakko alkaa kirjoittaa musiikkia itse ja Rosti sanoo, että jännittää Jouni Hynysen kohtaamista. Myös Ellinoora kertoo jännittävänsä Hynysen sekä Yrjänän kohtaamista. 

Anna Puu

(kuva: Petri Aho)

Anna Puu on yksi Suomen arvostetuimmista artisteista, joka taituroi kappaleissaan monipuolisesti pop-musiikin genressä. Sekä kriitikoiden suosiota että kaupallista menestystä nauttivan artistin katalogista löytyy rakastettuja klassikkokappaleita, striimihittejä ja radiokanavien kestosuosikkeja, jotka ovat myyneet kultaa, platinaa ja tuplaplatinaa.

Seitsemällä Emmalla palkittu artisti paljastaa musiikkinsa taustalla olevan inspiraation lähteen

- Rakkaus on lempiteemani, ainoa asia, joka minua kiinnostaa tässä maailmassa. Se on loputon mysteeri, jota voi verrata avaruuteen. Se saa pään sekaisin, kun edes yrittää ajatella sitä. Rakkaus on elämän ikuinen mysteeri – siksi se on lempiaiheeni

 A.W. Yrjänä

(kuva: Petri Aho)

CMX-yhtyeen perustajajäsen A. W. Yrjänä on säveltäjä, sanoittaja, solisti, basisti ja tuottaja. Vuonna 1985 perustettu legendaarinen yhtye on julkaissut kuusitoista albumia ja neljä kokoelmalevyä, joita on myyty yhteensä yli 450 000 kappaletta. Karismaattinen rock-muusikko ja ajattelija on lisäksi julkaissut kymmenen kirjaa, niin runoutta kuin proosaa.

- Musiikkiin sekaannuttuani minun oli pakko alkaa kirjoittaa itse, koska en osannut soittaa muiden lauluja. Olen aina pitänyt melodisesta musiikista. Minulle laulumelodia on tärkeä, se on tunteen ilmaisuväline. Sovitus ja musiikin tekstuuri tarjoavat yleisen näyttämöllepanon ja lavastuksen. Lavastuksella tarkoitan musiikkikokemusta ihmisen päässä. Se on tavallaan kolmiulotteinen näyttämö, josta ääni tulee kehoon, aivoihin ja toivottavasti sydämeen, hän pohtii.

Ellinoora

(kuva: Petri Aho)

Ellinoora on uuden sukupolven artisti, lauluntekijä ja väkevä-ääninen live-esiintyjä, jonka kappaleita on striimattu Spotifyssa yli 155 miljoonaa kertaa.

Visuaalinen tarinankertoja on voittanut muun muassa neljä Emma-palkintoa, duetoinut maailman suurimpiin poptähtiin lukeutuvan Ed Sheeranin kanssa ja valloittanut areenoita ympäri Suomea pop-spektaakkeliksi kehutulla Mestarit-kiertueella.

- Minulla ei ole koskaan ollut muuta tapaa purkaa omia kokemuksiani, ajatuksiani tai mitä olen elämässä nähnyt kuin laulut ja niiden kirjoittaminen. Laulut ovat niitä asioita varten, joista on vaikea puhua tai joita ei voi peittää. Popmusiikki on mahtava väylä toteuttaa itseään ja leikkiä sekä kuvittaa sielu ja sen ydin, Ellinoora valottaa kappaleidensa taustoja.

- Odotukset koko ryhmästä ovat korkealla. A.W. Yrjänää en ole tavannut koskaan, joten jännitän häntä. Jouni Hynynen on kerran juossut keikkabussini perässä, joten jännitän myös häntä hieman.

Hätä-Miikka

(kuva: Petri Aho)

Hätä-Miikka on yksi vuonna 2008 perustetun rap-yhtye Gasellien jäsenistä. Seitsemän albumia julkaissut yhtye sekoittelee melodista ja modernia rytmimusiikkia sekä underground-räppiä. Vuoden yhtye- ja vuoden rap/R&B -Emmoilla palkitun kokoonpanon musiikki soi niin valtavirran radioasemilla kuin vaihtoehtoisemmilla klubeillakin.

- Emme ole tämän maan parhaita viihdyttäjiä tai räppäreitä, emme seksikkäimpiä, valovoimaisimpia, komeimpia tai vahvimpia. Keikoilla olemme kyllä hemmetin hyviä. Luomme hyvän fiiliksen ja tunnelman, ihmiset tulevat sinne päästämään irti murheista, stressistä ja arjesta. Jengi pääsee bailaamaan ja päästelemään höyryjä, Hätä-Miikka kuvailee 800 menestyksekkään keikan jälkeen.

Virve Rosti

(kuva: Petri Aho)

Virve Rostin vertaansa vailla oleva, jo viisikymmentä vuotta kestänyt ura on pitänyt sisällään lukuisia tunnustuksia, muun muassa Iskelmä Finlandian ja Erikois-Emman. Myös Menneisyyden vangit -yhtyeen solistina tunnettu energinen taiteilija on tehnyt 5 000 keikkaa eri kokoonpanoilla ympäri Suomea.

- Ensimmäisen levytykseni tein vuonna 1975, kun sain itse ehdottaa sinkun b-puolen kappaletta, johon tehtiin suomenkieliset sanat. Biisi oli Kun Chicago kuoli. Olin silloin 16-vuotias koulutyttö, joka haaveili iskelmätähden urasta, Virve Rosti muistelee musiikillista alkutaivaltaan.

Virve kertoo jännittävänsä eniten Jouni Hynystä. ”Hän on sellainen äreän oloinen äijä”, Rosti kommentoi.

Janna

(kuva: Petri Aho)

Lahjakas laulaja-lauluntekijä Janna teki läpimurtonsa vuonna 2014 ensimmäisellä suomenkielisellä singlellään Sä et ole hullu. Kappale pysyi radiolistalla huikeat 200 viikkoa nostaen Jannan Suomen suosituimpien artistien joukkoon. Kultaa ja platinaa lukuisilla singleillään myynyt ja Vuoden tulokkaana Iskelmä Gaalassa ja Basso Awardsissa palkittu monilahjakkuus on vieraillut myös monien muiden artistien albumeilla.

- On kivaa saada tunnustusta, mutta yleisö on tärkein. Isoimpia saavutuksiani musiikin saralla on, että olen pystynyt tuomaan iloa tai lohtua ihmisille kappaleideni kautta. Kun ihmiset laulavat kappaleitani sanasta sanaan, se tuntuu mahtavalta. Silloin koen onnistumisen tunteita, Janna kertoo

- Odotan koko leiriä innoissani. Tietysti oma päivä on uskomatonta saada kokea ja kuulla erilaisia versioita omista kappaleistaan. Jännitän, miten Jouni Hynynen suhtautuu hänen päivänään kuultavaan kappaleeseen, koska versioni on aika erilainen kuin alkuperäinen.

Jouni Hynynen

(kuva: Petri Aho)

Kotiteollisuus on yksi suomalaisen raskaan rockin arvostetuimmista yhtyeistä. Jouni Hynynen toimii paitsi yhtyeen laulajana, kitaristina ja sanoittajana, myös säveltäjänä ja sovittajana. Suorapuheisesta ja rehellisestä ilmaisustaan tunnettu rokkari on julkaissut myös useita kirjallisia teoksia.

- Kotiteollisuus teki ensimmäiset demonsa vuonna 1992, ja siitä lähtien olemme tehneet asioita. Olemme julkaisseet 18 levyä, muutamat kokoelmat päälle, parit EP:t ja hirveän määrän sinkkuja. Olemme myyneet kultaa ja platinaa, mutta menestys, mitä se edes on? Minusta on menestys, että bändi on kasassa – ja sen jäsenet helvetin hyvissä väleissä keskenään, Jouni Hynynen summaa Kotiteollisuuden 30 vuotta kestänyttä taivalta.

Hynynen kertoo olevansa huono sosiaalinen ihminen ja jännittää lähtökohtaisesti kaikkia.

Robin Packalen

(kuva: Petri Aho)

Kun Robin vuonna 2017, vain 19-vuotiaana, jäi tauolle esiinnyttyään loppuunmyydyssä Hartwall-areenassa, oli hän jo saavuttanut uskomattoman uran: levytyssopimus 12-vuotiaana, päivässä triplaplatinaa myynyt esikoisalbumi, stadionkeikka, MTV Europe Music Awards -palkinto, lukuisia Emma-pystejä ja uskollisten fanien vankkumaton suosio.

Tauon jälkeen Robin starttasi kansainvälisen uransa Robin Packalenina, ja hän on julkaissut tähän mennessä jo 17 kappaletta englannin kielellä sekä tehnyt yhteistyötä monien kansainvälisten tähtien kanssa.

Lue myös: Vain elämää -tähdet julki - mukana konkareita ja ensikertalaisia

Lue myös: Jyrki 69 kertoo, millainen kokemus Vain elämää -ohjelma oli - "Hirvensalmelta kaikki lähti jälleen nousuun"

Kilpailut

Uusimmat