Kuva: Nelonen

Kyllä isä osaa -hittisarjasta tehdään elokuva

29.06.2023 19:15 - Sanni Seppä

Suosikkisarja tekee paluun elokuvan muodossa 30 vuoden jälkeen.

90-luvun rakastetusta Kyllä isä osaa -tv-sarjasta tehdään elokuva. Valkokankaalla tullaan näkemään niin sarjan alkuperäisiä näyttelijöitä kuin uusiakin kasvoja. Elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2024. Alkuperäisiin rooleihinsa palaavat Tom Lindholm (isä), Tuija Ernamo (äiti), Maiju Jokinen (Jonna) ja Jarno Jokinen (Jussi).  

Nelosen tiedotteessa elokuvan tarinaa kuvaillaan seuraavasti:

Perheen lapset ovat kasvaneet keski-ikään ja vanhemmat ovat eläkeiässä, mutta heidän omintakeisessa dynamiikassaan, järkkymättömissä persoonissaan ja pinttyneissä tavoissaan juuri mikään ei ole muuttunut. Myös arki tuntuu kummallisen tutulta, kun Jonna ja Jussi löytävät itsensä tutusta rintamamiestalosta isänsä ja äitinsä kanssa. Jonnan poika Junnu asettuu kuvioon melkein liiankin luontevasti.

Isää näyttelevä Lindholm kertoo, että hän saa vuonna 1994 tehdystä sarjasta edelleen viikottain palautetta.  

"Ilolla voin todeta, että elokuvan käsikirjoitus on sarjan hengen mukainen. Odotan innolla elokuvan kuvauksia – ja tietysti lopputulosta", Tom Lindholm sanoo. 

Elokuvan ohjaa Panu Raipia ja käsikirjoituksesta vastaavat Pekka Lepikkö ja Outi Keskevaari. Lepikkö on ohjannut ja käsikirjoittanut alkuperäisen tv-sarjan. Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy ja osatuottajana toimii Tampereen Komediateatteri Oy. Elokuvan levittäjänä toimii Nelonen Media.  

"Kyllä isä osaa kuului suosikkisarjoihini, ja odotin uutta jaksoa aina hartaasti. Tuntuu etuoikeutetulta päästä tekemään sarjan pohjalta pitkää elokuvaa alkuperäisen kokoonpanon kanssa. Meitä sarjan faneja on uusintojen kautta kaiken ikäisiä, ja isolla kankaalla Kyllä isä osaa saa varmasti heitä lisää", Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi kertoo. 

Lue myös: Futuraman uusi kausi on pian täällä - tuore traileri sai fanit innostumaan

Lue myös: Muumilaakso-sarja palkittiin jälleen - voitti parhaan animaation ja tarinankerronnan palkinnot Kiinassa

Lue myös: Uudessa draamakomediassa törmäyskurssille joutuvat lääketiede ja psykologia, sekä vietit ja järki

Kilpailut

Uusimmat