Kuva: AOP / Shutterstock

Charlesin ja Camillan häät olivat poikkeukselliset - tiara puuttui ja kuningatar ei osallistunut

06.09.2023 14:15 - Jenni Tuusjärvi

Ison-Britannian hallitsijapariskunta avioitui vuonna 2005. Toistamiseen avioon astelleen pariskunnan avioerot näkyivät juhlallisuuksissa.

Britannian kuninkaallisten lähihistoriaa käsittelevän The Crown -sarjan viimeinen tuotantokausi käynnistyy tänä syksynä, ja yksi sarjassa nähtävistä suurista tapahtumista on kuningas Charlesin ja kuningatar Camillan häät. Avioituessaan vuonna 2005 Charles oli titteliltään Walesin prinssi ja Camilla Corwallin herttuatar.

Kuninkaalliset häät olivat poikkeukselliset, sillä pariskunta valitsi siviilivihkimisen kirkkohäiden sijaan. He olivat ensimmäinen kuninkaallinen pari, joka jätti kirkkohäät väliin.

Charles ja Camilla olivat kumpikin olleet aiemmin tahoillaan naimisissa, joten siviilivihkiminen oli pariskunnan mielestä soveliain tapa avioitumiselle.

Charles oli aiemmin naimisissa vuonna 1997 auto-onnettomuudessa menehtyneen Walesin prinsessa Dianan kanssa. Pariskunnan avioliitto kesti virallisesti vuodesta 1981 vuoteen 1996 asti.

Camilla oli naimissa Andrew Parker Bowlesin kanssa vuodesta 1973 vuoteen 1995 saakka.

Camillalla oli yllään kaksi erilaista asua häissään. Hääjuhlassa nykyisellä kuningattarella oli yllään kermanvärinen silkkimekko ja valkoinen takki.

(kuva: AOP / Shutterstock)

Siunaustilaisuudessaan Camilla oli puolestaan pukeutunut siniharmaaseen sifonkimekkoon ja samanväriseen pitkään takkiin, jota koristi kauttaaltaan kultainen kirjailu.

(kuva: AOP / Shutterstock)

Toisin kuin tyypillisesti kuninkaallisilla morsiamilla, Camillalla ei ollut häissä päässään tiaraa. Koska häitä ei pidetty kirkossa, Camilla päätyi pitämään häissään päähineitä.

Hääjuhlassa Camillan päässä oli Philip Treacyn suunnittelema valkoinen hattu.

(kuva: AOP)

Siunaustilaisuudessa Camillan päässä oli kultainen, höyhenkoristeinen päähine.

(kuva: AOP / Shutterstock)

Pariskunnan avioituessa Charlesin äiti, edesmennyt kuningatar Elisabet II oli vielä Ison-Britannian hallitsija. Kuningatar ei osallistunut poikansa häihin. The Telegraph -julkaisun mukaan kuningattaren oli Englannin kirkon ylimpänä johtajana pidettävä kiinni kirkon arvoista, eikä hän halunnut tukea avioeroja. Kuningatar ja hänen puolisonsa prinssi Philip olivat läsnä siunaustilaisuudessa. He myös osallistuivat pariskunnan viralliseen hääkuvaan.

(kuva: AOP / Shutterstock)

Lue myös: Tiesitkö, että prinssi Williamilla ja Harrylla on bonusveli? Mies on suosittu ruokakriitikko

Lue myös: Kuningatar Camilla nykyaikaistaa hallintoa - jättää hovinaiset nimittämättä

Lue myös: Ison-Britannian kuningashuoneessa muutoksia Elisabet II:n kuoleman myötä - uusi kuningas, uusia titteleitä

Lähteet: Harper's Bazaar, Tatler

Kilpailut

Uusimmat