Kuva: Andres Teiss

Klaus Härön kansainvälisestä jättisatsauksesta ensimmäinen teaser julki - katso

18.01.2024 19:15 - Sanni Seppä

Pääroolissa nähdään Ville Virtanen.

Klaus Härön Ei koskaan yksin -uutuuselokuvan ensimmäinen teaseri on julkaistu. Kyseessä on viiden maan jättimäinen yhteistuotanto, jossa ovat mukana Suomen lisäksi Ruotsi, Viro, Itävalta ja Saksa.

Elokuva kertoo Suomesta Saksaan luovutetun kahdeksan juutalaispakolaisen auttajan, Abraham Stillerin tarinan. Ei koskaan yksin kertoo toisen maailmansodan aatosta, jolloin Euroopassa eletään pimeää aikaa ja Suomi ottaa vastaan pakolaisia Saksasta ja Itävallasta. Pakolaisten auttamisen keskiössä on suomalainen liikemies ja hyväntekijä Stiller. Hän tekee kaikkensa auttaakseen Suomeen tulleita juutalaispakolaisia, jotka luovutetaan Suomesta keskitysleirille Auschwitziin. 

Fiktiivinen elokuva on Härön ja Jimmy Karlssonin käsikirjoittama, ja se perustuu vapaasti Rony Smolarin kirjoittamaan elämänkertaan Setä Stiller.

Pääosassa Abraham Stillerin roolissa nähdään Ville Virtanen. Hänen puolisoaan Vera Stilleriä näyttelee Nina Hukkinen. Georg ja Janka Kollmanina nähdään itävaltalaiset Rony Herman ja Naemi Latzer. Elokuvaa tähdittävät myös Kari HietalahtiPeter Kanerva, Hannu-Pekka Björkman, Satu Tuuli Karhu, Carl-Kristian Rundman, Tomi Salmela ja virolaisnäyttelijät Rain Tolk ja Ruben Tolk.

Elokuva tulee ensi-iltaan syksyllä 2024. 

Voit katsoa teaserin alta tai painamalla tästä.

Härö on yksi Suomen palkituimmista elokuvaohjaajista. Hänen vuonna 2022 ilmestynyt elokuvansa Rakkaani merikapteeni on ollut maailmanlaajuisesti valtava menestys. Härö tunnetaan tyylistään kertoa ihmisläheisiä tarinoita. Sitä hän painottaa nyt tuloillaan olevassa elokuvassaankin.

Lue myös: Klaus Härön uuden elokuvan kuvaukset ovat alkaneet - pääroolissa Ville Virtanen

Lue myös: Amy Winehousen -elämäkertaelokuvan ensimmäinen traileri julki - katso koskettava pätkä

Lue myös: Muodin huipulle -kilpailija Pinja Antikainen tekee zero waste -vaatteita: "Ihmisten käytös on muuttunut"

Kilpailut

Uusimmat