Kuva: AOP

Ilmiöksi noussut uutuuselokuva on aiheuttanut yleisöryntäyksen aiemmin tuntemattomalle kuvauspaikalle

27.02.2024 18:15 - Minttu Tikkanen

Omistaja ei osannut aavistaa, että elokuvan fanit kiinnostuvat linnasta.

Aiemmin täysin tuntematon, yksityisomistuksessa oleva linna on hetkessä noussut suosituksi turistikohteeksi, sillä linnaa haluavat päästä katsomaan uuden Saltburn-elokuvan nähneet.

Saltburn on Suomessakin Amazon Primen kautta nähtävissä oleva, ilmiöksi noussut uutuuselokuva, jonka päätapahtumapaikkana toimii elokuvassa Saltburnin linna, oikealta nimeltään Drauton House, joka sijaitsee Northamptonshiren kylässä Englannissa.

700 vuotta vanha linna kuuluu Charles Stopford Sackvillelle, joka on ollut häkeltynyt turistien kiinnostuksesta kotiaan kohtaan. Hänelle maksettiin linnan käytöstä kuvauslokaationa merkittävä summa rahaa, mutta Sackville ei osannut aavistaa elokuvan jälkeistä turistiryntäystä.

Drayton house on kuulunut Sackvillen suvulle jo useiden sukupolvien ajan, eikä se ole yleisölle avoin kohde. Linnan tarkan sijainnin piti myös pysyä elokuvan katsojilta salassa, mutta se tunnistettiin kuitenkin jo hyvin nopeasti mediassa ja sosiaalisessa mediassa. 

Linna on kerännyt paljon huomiota myös sosiaalisessa mediassa kuten Tiktokissa, missä on jaettu paljon videoita linnan lähistöltä, neuvottu videoilla, miten linnalle löytää tai tehty tanssivideoita elokuvan loppukohtauksen hittiin Murder On the Dancefloor. Videot ovat keränneet jopa miljoonia katselukertoja. Linnan ohi kulkee myös julkinen kävelytie, jolla sosiaalisessa mediassakin ollaan ohjeistetty pysymään, mutta innokkaimmat turistit ovat lähestyneet linnaa myös yksityisalueelle asti. Sackville itse ei pidä kotinsa saamaa suosiota juurikaan imartelevana asiana.

Elokuvassa rikkaan perheen kasvatti Felix ystävystyy yliopistossa syrjään vetäytyvän Ollien kanssa, ja kutsuu hänet sukunsa hulppeille tiluksille viettämään kesälomaa. Kesäidylliä ei kuitenkaan ole luvassa. Pääosia näyttelevät Barry Keoghan ja Jacob Elordi. Elokuva on katsottavissa Amazon Primesta.

Päärooleja näyttelevät Jacob Elordi ja Barry Keoghan. (kuva: AOP)

Lue myös: Arvostelu: Priscilla-elokuva näyttää Elviksen ja Priscillan suhteesta vaietumman puolen

Lue myös: Vuoden 2022 menestyselokuva julkaistiin Netflixissä - nousi heti katsotuimmaksi

Lähteet: The Guardian, BBC

Kilpailut

Uusimmat