Kuva: MTV

Uudistunut Kotoisa-ohjelma alkaa - mukana Niko Saarinen ja Ensitreffit alttarilla -asiantuntija

04.03.2024 18:15 - Sanni Seppä

Ohjelmassa tehdään upeita muutoksia suomalaisten koteihin ja pihoihin.

Kotoisa-ohjelman kuudes kausi starttaa MTV:llä 1. huhtikuuta alkaen. Ohjelmassa toteutetaan upeita muutoksia suomalaisten koteihin ja pihoihinkin.

Kotoisan asiantuntijatiimissä nähdään uudella kaudella tuttuja sekä uusia kasvoja, kun aiemmilta kausilta tuttu sisustussuunnittelija Seija Strand tekee paluun ohjelmaan. Kauden aikana Seija Strand ja Vilja Schepel toteuttavat näyttäviä ja toimivia koteja. Ihaniin pihoihin keskittyvät Helga Andersson ja Arto Kontio. Luvassa on isoja sekä kevyempiäkin remontteja.

Kauden aikana nähdään, kun Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Tapani Alasen ja Anssi Lehden stressiäkin aiheuttanut kellarikerros saa uuden elämän. Kotoisan apua kaipaa myös radiojuontaja Niko Saarinen, joka janoaa uudiskohteestaan persoonallisempaa, juuri hänen tyylistään kotia. 

Tutustu uudistuneeseen Kotoisa-tiimiin alta:

Suunnittelijakonkari Seija Strand

(kuva: MTV)

Kotoisan sisäkohteiden suunnittelusta vastaa sisustussuunnittelija Seija Strand, joka on toiminut alalla yrittäjänä menestyksekkäästi jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Strandin monipuoliselle urapolulle mahtuu niin suuria bränditaloja kuin pienempiäkin toimijoita. Suunnittelupöydälle kuuluvat kotien lisäksi hotellit, laivat, kahvilat ja toimistot. Kotoisassa Strand on suunnitellut koteja aiemminkin. Tämänkertainen tuotantokausi on hänelle neljäs.

Strandin intohimona ovat haasteet, joiden ratkaisut synnyttävät toimivan ja kauniin tilan. Uransa kohokohdiksi hän nimeää kaikki ne hetket, jolloin asiakkaat ovat olleet silminnähden kiitollisia. Yhden mieleenpainuvimmista ja ehdottomista huippuhetkistä urallaan Strand kertoo liittyvän Kotoisaan.

”Eräs aiempien kausien kohde on ollut erityisen palkitseva. Perheen äiti ottaa minuun edelleen säännöllisesti yhteyttä. On koskettavaa kuulla, että he muistavat minut ihmisenä, joka muutti heidän arkensa,” Strand kertoo MTV:n tiedotteessa.

Joogaava urakoitsija Vilja Schepel

Kotoisan kuudennen tuotantokauden sisäkohteiden urakoitsija Vilja Schepel on rakennusalan yrittäjä. Alalla Schepel on ollut 2000-luvun alusta saakka. Kotoisassa Schepel on mukana ensimmäistä kertaa, mutta hän on tuttu kasvo Huvila & Huussi -ohjelmasta, jossa hän on toiminut niin ikään urakoitsijana.

Korjausrakentamiseen erikoistunut Schepel nauttii työnsä haastavuudesta. Erityisesti häntä kiehtoo korjausrakentamisessa sen monipuolisuus. Lähes päivittäin tulee vastaan uudenlaisia tilanteita, joissa vaaditaan ongelmanratkaisutaitoja. Intohimoisesti rakentamiseen suhtautuva Schepel pitääkin tärkeänä, että saa oppia työssään alati jotain uutta – vielä yli 20 vuoden työkokemuksen jälkeenkin.

”Korjausvaihtoehtoja pitää aina miettiä, eivätkä ne ole yksiselitteisiä. Se on ihanaa! Kuolisin sisäisesti viikossa, jos joutuisin tekemään jotain yhtä tiettyä asiaa päivästä toiseen”, Schepel kertoo.

Pihojen taikuri Helga Andersson

(kuva: MTV)

Helga Andersson on Kotoisa-ohjelman pihasuunnittelija. Hänellä on pitkä tausta sekä viherrakentajana että pihasuunnittelijana ja ammatiltaan hän on hortonomi. Parikymmentä vuotta pihoja loihtinut Andersson toimii yrittäjänä. Uransa kohokohtia hän muistelee lämmöllä. Tämänkertainen Kotoisan tuotantokausi on hänelle kolmas.

”Eri tavoin huomiota saaneet kohteet – kuten lehtien sivuille päätyneet suunnittelemani pihat – ovat tietenkin tuntuneet hyvältä. Myös yrityksen perustaminen lukeutuu urani kohokohtiin, mutta aivan erityisenä pidän Kotoisan pihasuunnittelijaksi pääsemistä. Se on ollut todella hauskaa ja inspiroivaa”, Andersson kertoo. 

Pihaurakoitsija Arto Kontio

(kuva: MTV)


Jo neljättä kertaa Kotoisan pihaurakoitsijana toimiva Arto Kontio on pitkän linjan viherrakentaja. Työuraa alalta on kertynyt 25 vuoden ajan ja vuosiin mahtuu tuhansia rakennettuja pihoja. Alati vaihtuvat kohteet jäävät Kontion mieleen kukin tavallaan.

Kotoisan kohteet ovat Kontiolle erityisen mieluisia niiden jättimäisten ja kokonaisvaltaisten muutoksien vuoksi. Poikkeuksellisen suurta iloa tuottavat kohteet, joissa on läsnä jokin vahva luonnon elementti kuten vesi tai kallio.

”Toisinaan on hauskaa, kun auton ikkunasta näkyy jotain, jonka muistaa itse rakentaneen. Olen saanut asiakkaista myös ystäviä ja nekin kohteet ovat jääneet erityisenä mieleen. Uran huippuhetkeksi nousee kuitenkin Kotoisa. Varmasti muistaa eläkepäivinä, että tuli lähdettyä mukaan ohjelmaan”, Kontio kertoo.

Lue myös: Elias Salonen kertoo, mitkä asiat pitävät palkitun näyttelijän jalat maassa suosion keskellä

Lue myös: Ensitreffit-Matti löysi uuden kumppanin - paljasti MTV:lle miten uusi ihastus löytyi

Lue myös: Myrskyluodon Maija on 2020-luvun katsotuin kotimainen elokuva

Kilpailut

Uusimmat