Kuva: AOP / Atte Kajova

Sara Siipola lähetti uransa alkuvaiheessa tuottajalle rohkean viestin: 'Isä huusi, että ei, ette laita!'

20.03.2024 20:15 - Sanni Seppä

Siipola on ponnistanut tähtiin pieneltä paikkakunnalta Laihialta.

Sara Siipola, 26, on yksi tämän hetken puhutuimmista nimistä Suomen musiikkikentällä. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat Susta tulee tähti ja Rohkee sydän, mutta koko kansan tietoisuuteen hän ponnahti rytinällä tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailun kautta megahitillään Paskana

Laihialta kotoisin oleva Siipola avaa Esko Eerikäisen luotsaamassa Sunnuntaibrunssi-podcastissa uransa alkuvaiheita. Valmistuttuaan merkonomiksi Siipola ymmärsi, että hänen olisi tehtävä väistämättä jotain peliliikkeitä, mikäli hän mielisi artistiksi. Hän kirjoitti vuodnen 2016 lopussa tavoitteitaan ylös ensi vuotta ajatellen ja päätti, että vuosi 2017 alkaisi niin, että hän ottaa musiikkiuransa kanssa askeleen eteenpäin. Niinpä hän kaivoi netistä tuottaja Henri "MGI" Lanzin sähköpostiosoitteen ja laittoi rohkeasti viestiä.

Hän naputteli viestin ja liitti sähköpostiin cover-lauluvideon eräästä koulun konsertista. Sähköpostin aiheotsikoksi hän kirjoitti mieleenpainuvat sanat.

- Ajattelin, että pitää olla joku näyttävä otsikko, että se kiinnittää huomion, joten kirjoitin siihen, että "take it or leave it". Olimme lähettämässä äidin kanssa sen ja äiti sanoi, että "joo laita tollainen silmäniskunaamakin, tuo on tosi hyvä". Sitten iskä huutaa, että "ei, ette laita, mitä!". Hän on niin sellainen pohjalainen mies, jalat maassa ja ei saa yhtään keulia, Siipola kertoo. 

Artisti piti kuitenkin pintansa ja lähetti rohkeasti otsikoidun viestinsä.

- Sitten laitoin vielä Instagramissa hänelle, että mene katsomaan sun meili. Olin 19-vuotias silloin, Siipola lisää.

Viestit tuottivat tulosta, sillä Lanz kiinnostui nuoren artistinalun taidoista nopeasti.

- Hän kysyi, että voinko äänittää jotain demoja. Minulla ei ollut mitään omia biisejä, niin menin äänittämään sitten Laihialle jonnekin studiolle pari cover-biisiä. 

- Lähetin ne ja hän sanoi, että tule käymään täällä Lahdessa mun studiolla. Sinne lähdettiin sitten sähkösinisellä Toyota Aygolla äidin ja pikkusiskon kanssa, Siipola nauraa. 

Kuuntele koko podcast-jakso alta tai Podplaysta.

Lue myös: Ville Merinen parjaa puhumattomuutta: 'Pahat ajatukset suljetaan pois tai otetaan pullo kouraan'

Lue myös: Elias Salonen kertoo, mitkä asiat pitävät palkitun näyttelijän jalat maassa suosion keskellä

Lue myös: Etenkin yksi kehu Popedalta on jäänyt Olli Hermanin mieleen: "Se oli ehkä suurin kohteliaisuus"

Kilpailut

Uusimmat