Kuva: Shutterstock

Eikö perinteiset juhannustaiat tuota haluttua tulosta? Kokeile näitä viittä konkreettisiksi teoiksi uudistettua taikaa

21.06.2024 16:15 - Rebekka Silvennoinen

Juhannusyö on lemmentaikojen yö.

Taiat kuuluvat juhannusyön viettoon. Perinteiset taiat ohjeistavat kurkkaamaan kaivoon ja laittamaan kukkia tyynyn alle. Toiveissa on löytää kumppani ja saada hyvää naimaonnea.

Uskallamme kuitenkin epäillä näiden taikojen onnistumisprosentin olevan häviävän pieni. Siksi ehdotammekin, että ryhdyt odottelun sijaan toimeen. Kokeile siis näitä viittä leikkimielistä taikaa – ja toivottu puoliso saataa löytyä jo tänä juhannuksena. 

Perinteinen juhannustaika: Kun juhannusyönä katsoo kaivoon, lampeen tai lähteeseen, näkee veden pinnassa tulevan puolison kuvastuksen.

Mene veden ääreen ja nosta katseesi veden pinnasta. Laita sen sijaan korvasi hörölle. Kuuluuko jostain musiikkia? Onko mökkinaapureillasi kenties juhlat? Suuntaa sinne, mistä kuuluu parhaat bileet. Juhannuksena kynnys mennä tervehtimään uusia tuttavuuksia on matalampi, ja todennäköisesti sinut otetaan juhlatuulella vastaan. 

Perinteinen juhannustaika: Juhannuskokon savu kääntyy sen henkilön suuntaan, joka pääsee pian naimisiin.

Jos juhannuskokon savu sattuu kohdallesi, kannattaa pelkän hääkellojen odottamisen sijaan visualisoida mieleen minkälaista kumppania toivot. Voit kirjoittaa tulevalle kumppanillesi juhannuskirjeen, jossa kerrot mitä piirteitä hänessä arvostat eli mitä kumppaniltasi toivoisit. Näin toivottu kumppani piirteineen visualisoituu mieleesi. Mielemmehän toimii niin, että sellaiset asiat joihin kiinnitämme huomiota ja keskitymme, alamme alitajuntaisesti tehdä sen suuntaisia valintoja.

Perinteinen juhannustaika: Poimi seitsemän erilaista kukkaa, aseta kimppu tyynyn alle juhannusyöksi ja tuleva puolisosi tulee uniisi.

Kerää seitsemän kukkasta. Mene tansseille, puistoon, kyläbaariin tai mihin vain paikkaan, jossa on ihmisiä. Ojenna kukat hymyn ja katsekontaktin kera seitsemälle ihmiselle. Uskallamme epäillä kukkien tuottavan parempaa tulosta näin kuin tyynysi alla. 

Perinteinen juhannustaika: Kuuntele juhannusyönä käen kukuntaa. Niin monta kertaa kuin käki kukkuu, niin monta vuotta menee kunnes puolisosi saapuu. Jos käki ei kulu laisinkaan, hääkellot soivat vielä samana vuonna.

Kuuntele juhannusyönä käen kukuntaa ja pyyhkäise Tinderissä niin monta profiilia oikealle kuin käki kukkui. Muista myös toivottaa mahdollisille matcheille hyvää juhannusta. Jos käki ei kuku ollenkaan, valitse jo olemassa olevista matcheista yksi ja toivota hänelle hyvät juhannukset.

Perinteinen juhannustaika: Kieri juhannusyönä alasti kasteisella niityllä ja saat hyvä naimaonnea.

Älä kieri ilman lupaa alasti naapurin niityllä tai pihalla edes juhannuksena. Sen sijaan istahda alas, hengitä syvään ja rentoudu hetkeksi. Ehtiihän niitä mahdollisia kumppaneita etsimään muulloinkin. Ota mallia tästä Tove Janssonin runosta ja toivota itsellesi hyvää juhannusta.

Pään painan ruohikolle ja oion jalkojain. En jaksa pohdiskella, mä tahdon olla vain.

Sen viisaammat voi tehdä, mä päivän kultaan jään. Mä tunnen kaikki tuoksut ja luonnon loiston nään.

Voi leikitellä mielikseen, voi ottaa jättää paikoilleen tai olla niin kuin luonnostaan ja maata vaan.

– Tove Jansson

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 23.6.2023.

Lue myös: Lily Collins esitteli Instagram-tilillään oivallisen upean kokonaisuuden keskikesän juhlaan

Lue myös: Juhannuskokkoja on poltettu jo satojen vuosien ajan - miksi mökkirannat roihuavat juhannusyönä?

Lue myös: Lämpöennätykset rikkoutuvat - jatkuuko helle juhannukseen asti?

Kilpailut

Uusimmat