Kuva: Uuge Kojola

Sport jätti HIFK:n kotonaan tylysti pisteittä

03.03.2015 20:53 - Pasi Purmonen

Kuuden joukkoon paluusta taisteleva IFK matkusti Vaasaan jossa vastaan luisteli sarjajumbo Sport.

Ottelu alkaa IFK:n hallinnalla, ja ensimmäistä ylivoimaa edarijengi pääsee pelaamaan kuuden minuutin jälkeen. Sport kuitenkin puolustaa hyvin, ja IFK ei saa maalia aikaiseksi. Paine on jatkuvasti Sporttipäädyssä, ja Kevin Lankinen saa ottaa IFK:n maalilla rennosti. Sport saa mahdollisuuden ylivoimaan kun ottelua oli pelattu reilu kymmenen minuuttia, mutta IFK ei anna Vaasalaisjoukkueelle mahdollisuutta ja Lankisen maali pysyy puhtaana. Maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty.

IFK jatkaa edelleen kovaa painostusta, mutta viimeistely uupuu. Toiseen erään mahtuu kaksi edariylivoimaa, ensimmäinen kolmen ja toinen kuuden minuutin jälkeen. Pommitus Sporttimaalille on kovaa, mutta Hannu Toivonen pitää kuin pitääkin Sportin hengissä. Kotijoukkue ottaa aikalisän toisen erän puolivälin jälkeen, ja tämä piristää Sportin. Charles Bertrand yllättä Kevin Lankisen täysin ja Sport siirtyy 1-0 johtoon ajassa 33:19. Bertrand iskee jälleen viiisi minuuttia myöhemmin, ja Sport johtaa 2-0 kun siirryttiin ottelun kolmanteen erään.

Kolmannen erän alussa IFK pääsi pelaamaan ottelun neljättä ylivoimaansa, ja tämä tuottaa vihdoinkin tulosta. Juuso Puustinen saa vihdoinkin kiekon ohi Hannu Toivosen ja edarijengi kaventaa ylivoimalla ajassa 41:31. Tämä kuitenkin jää ottelun viimeiseksi maaliksi, ja Sport ottaa yllätysvoiton kotonaan ja HIFK jää tältä reissulta pisteittä.

HIFK pelaa seuraavan kerran perjantaina 6.3, kun kotona pyhätössä vastaan asettuu Lukko. Selostus ottelusta suorana klo. 18:30 ja ennakkotunnelmia klo 17:30 alkaen Radio Cityllä Helsingissä taajuudella 99,4MHz tai netissä www.radiocity.fi.