Hurrikaani oli tuulenvire Kärppien käsittelyssä

06.04.2015 19:48 - Hannu Okkonen

Kärppien ja JYPin välierä sarja oli kutkuttavassa 1-1 tilanteessa, kun joukkueet kohtasivat kolmatta kertaa Oulussa. Kotijoukkue löi vieraille luun kurkkuun avauserässä iskemällä taululle lukemat 4-0. Arto Laatikainen rikkoi samalla Liiga-historian neljän nopeimmin tehdyn maalisyötön ennätyksen, kun mies sai syöttöpisteen avauserän maaleihin. Kärpät dominoi ottelua ja voitti lopulta 8-3.

Kärpät pääsi ylivoimalle avauserän alkupuolella ja ykkösylivoima ehti pyörittää 38 sekuntia, kun kiekko oli maalissa. Joonas Donskoi syötti ja Mika Pyörälä löi avopaikalta kiekon maaliin. Edellisestä kului 17 sekuntia, kun Lukas Kaspar luisteli laidasta ja lämäsi hurjan vedon ohi Tuomas Tarkin. Esa Pirnes lämäsi helpohkosti tilanteeksi jo 3-0 ja samalla JYP vaihtoi maalille Sami Rajaniemen. Vajaa minuutti myöhemmin Pyörälä ohjasi kiekon ylivoimalla ohi Rajaniemen. Arto Laatikainen saalisti avauserän kaikkiin maaleihin syöttöpisteen. Erän lopulla Juho Keränen taklasi huonossa asennossa ollutta Darryl Boycea, joka jäi jäähän makaamaan. Keränen sai tilanteesta ryntäyksestä jäähyn.

Sakari Manninen löi lisää vettä myllyyn heti toisen erän alussa, kun hänen rannevetonsa upposi maaliin. Kärpät pääsi neljännen kerran ylivoimalle ja ajassa 24:14 Raksilan yleisö näki myös neljännen ylivoimamaalin, kun Benjamin Maxwell uitti kiekon ohi Rajaniemen. Muutama minuutti myöhemmin JYP pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ja käytti sen hyväkseen, kun Jani Tuppurainen ohitti Iiro Tarkin. Erän puolivälin jälkeen taululla oli lukemat 7-1, kun Maxwell ohjasi maalin edestä kiekon sisään. Petr Hubacek toi vähän lohtua vieraille lämäisemällä ylivoimalla kiekon maaliin.

Manninen leipoi kiekon jo kahdeksannen kerran maaliin kolmannen erän alussa. Markus Poukkula kävi tekemässä alivoimamaalin kolmannen erän puolivälissä. Yksitoista maalia riitti ja näin Kärpät otti suvereenilla esityksellä 8-3 voiton.

Seuraava ottelu on keskiviikkona Jyväskylässä. Ottelu alkaa kello 18.30 ja Kiekkoradio Radio City Oululla kello 17.30.