Lihotatko itseäsi ajatuksilla? Mieli voi olla laihtumisen este

12.06.2015 14:02 - Tiina Svensk

Laihtumisen syynä voivat olla omaa painonpudotusta sabotoivat ajatukset.

Haaveiletko usein herkullisista jäätelöannoksista tai illallisesta, joka koostuu roskaruuasta, vaikka yrittäisitkin noudattaa terveellisiä elämäntapoja ja ruokavaliota? Daily Mailuutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan saatat vahingoittaa painonhallintayrityksiäsi ajatuksillasi.

Vahvat mielikuvat johtavat herkutteluun

Tutkimuksen mukaan kykymme kuvitella ruokia ja annoksia vaikuttaa suoraan painoomme ja painonhallintaan. Mitä vahvemmin kykenet kuvittelemaan ruoka-annokset mielessäsi, sitä todennäköisemmin ruokavaliosi on vaakalaudalla - ajatustesi myötä sinun on helpompi sortua herkutteluun.

Suhde ruokaan muuttuu

Tutkimuksessa tarkasteltiin laihduttajien kykyä kuvitella ruoka-annoksia ja käyttää mielikuvitustaan. Samalla huomioitiin myös, kuinka paljon ihmiset käyttivät aikaa ruuan ajatteluun.

Mitä enemmän ajatukset olivat epäterveellisen ruuan, kuten sipsien, popcornien ja pikaruoka-annosten, parissa, sitä haastavampaa painonhallinta laihduttajilla oli. Omien liikunta- ja ruokailutottumuksien muuttamisen lisäksi painonhallintaa ja -pudotusta tukee myös se, että muuttaa omia ajatuksiaan. Samalla oma suhde ruokaan voi muuttua terveemmäksi, ja mielihalujen kohteet vaihtuvat.

 

Lue myös: Muiden manipuloiva käytös ja osoittamat asenteet voivat myös murentaa ihmisen intoa pudottaa painoaan. Kateellisten ihmisten puheita ei ole syytä kuunnella - näin opit tunnistamaan manipulaation, kun sellainen sinuun kohdistuu.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat