Kuva: Fotolia

7 muutosta kiireiseen arkeen - auttavat terveellisempään elämään

20.08.2016 20:15 - Emma Ylistalo

Vaikka arki olisikin kiireistä, näillä neuvoilla saat elämäntavoistasi terveellisemmät.

Saadakseen elämäntavoistaan terveellisemmät, kannattaa yrittää eroon tietyistä tavoista ja korvata ne paremmilla. Bright Side -sivusto kokosi yhteen ohjeet, joiden avulla pysyt paremmassa kunnossa. Jokainen niistä vaatii vain pienen muutoksen arkeen, mutta saat suuren muutoksen oloosi ja terveyteesi.

1. Vaihda tölkkivihannekset pakastevihanneksiin

Ylimääräinen sokeri ja muut säilöntäaineet, joita on lisätty tölkkivihanneksiin vaikuttavat niiden vitamiinisisältöihin. Kannattaa siis vaihtaa ne pakastevihanneksiin, jotka eivät sisälllä säilöntäaineita.

2. Syö kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä herkkujen sijaan

Korvaa kakkupalat ja karkit tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä. Näin pääset eroon ylimääräisestä sokerista ja rasvasta, mutta sinun ei tarvitse luopua makeasta.

3. Syö ennemmin hedelmiä, joissa on kivi kuin siemeniä

Esimerkiksi persikat, nektariinit ja luumut voivat auttaa alentamaan kolesterolitasoja, joten jos haluat pudottaa painoa, kannattaa ne lisätä ruokavalioonsa.

4. Vaihda hissi portaisiin

Jos lopetat hissin käytön ja alat kävellä portaita, tulet luultavasti huomaamaan muutoksia jo kuukauden sisällä.

5. Vaihda majoneesi jugurttiin

Korvaa rasvainen majoneesi tai hapankerma kreikkalaisella jugurtilla. Näin saat helposti vähennettyä saamaasi kalorimäärää.

6. Valitse oikeanlainen kahvi

Toinen asia, missa tulee helposti nautittua ylimääräisiä kaloreita on kahvi. Vaihda päivittäinen capuccinosi mustaan kahviin, niin saat huomattavasti vähärasvaisemman vaihtoehdon.

7. Sovi treffit kuntosalille

Onko ongelmanasi se, ettet löydä ikinä aikaa urheilemiselle? Tähän on onneksi helppo ratkaisu: sovi ystävän kanssa tapaaminen kahvilan sijasta kuntosalille. Näin saat helposti lisäaikaa treenata, kun ystävän kanssa kuulumisten vaihdon tekeekin salilla tai lenkkipolulla.

Lähde: Bright Side

Lue myös: Kaksi helppoa tapaa auttaa muuttamaan ruokailutottumuksensa terveellisemmiksi

Kilpailut

Uusimmat