Tulinen ruoka sisältää kapsaisiinia, jonka runsas nauttiminen voi johtaa kapsaisiinimyrkytykseen.
Ihmisille tarkoitetut herkut voivat aiheuttaa lemmikille esimerkiksi suolitukoksen tai myrkytyksen.
Suurin osa maapallon väestöstä on laktoosi-intolerantikkoja, mutta miksi Suomi on harvoja maita, joissa myydään laktoosittomia tuotteita?
Suomalainen kuluttaa keskimäärin yhä vähemmän punaista lihaa. Viljan kulutus taas on lisääntynyt, kertoo Luonnonvarakeskus.
Ruokavirasto tiedottaa tikkareihin liittyvästä takaisinvedosta.
Monipalveluyritys Sodexo Suomi teetti kyselytutkimuksen kartoittamaan suomalaisten ajatuksia vastuullisesta ruokailusta.
Jos esimerkiksi valmistujaisjuhliin tulee vieras, joka sairastaa keliakiaa, on keittiössä oltava erityisen valpas.
Ulkomaisissa pakastemarjoissa piilee useita riskejä, jos niitä ei kuumenna huolella.
Myös elintarvikkeiden myynnin määrä kasvoi 4 prosenttia.
Maitotuotteet on helppo korvata kasvisversioilla.
Naiset miettivät ruokavalionsa ekologisuutta miehiä enemmän.
Itäminen ei välttämättä heti pilaa perunaa.
Näin kierrätät monien tuotteiden pakkausmateriaalina käytetyn styroksin.
Ostetun tuotteen voi palauttaa ostopaikkaan, jossa se hyvitetään.
Vuoden 2024 aikana hepatiitti E-epidemiassa on sairastunut yli 120 ihmistä. Meetvurstierät, joissa on todettu hepatiitti E-virusta, on poistettu myynnistä.
Muutos olisi jatkoa jo päätetylle virvoitusjuomien verotuksen uudistukselle.