Kuva: Handout

Pate Mustajärvi ensikohtaamisestaan suomirock-legendan kanssa - "Mietittiin että v*ttuileeko se"

26.02.2018 15:45 - Iiro Myllymäki

Dave Lindholm oli yksi Pate Mustajärven suurimmista esikuvista hänen aloittaessaan muusikonuraansa.

Popedan nokkamies Pate Mustajärvi kertoo Iskelmän Tärkeimmät-ohjelmasarjassa, että Dave Lindholm oli yksi merkittävä vaikuttaja hänen muusikonuransa alkuvaiheilla. Dave Lindholmin, Tuomari Nurmion ja Juice Leskisen Coitus Int -yhtyeen myötä Mustajärvi tajusi, että rock-musiikkia voi tehdä myös suomeksi.

- Ilman näitä kolmea herraa olisin luultavasti kohta jäämässä eläkkeelle Logomolta hitsarin hommista ja vetäisin harrastuksena Lynyrd Skynyrdiä jossain pubinnurkassa keskinkertaisen bändin kanssa. Kiitos näiden kolmen herran harrastuksestani tuli duuni, Mustajärvi kertoo Satu Kotosen haastattelussa.

Erityisen tärkeä albumi Mustajärvelle on Dave Lindholmin esikoislevy. Mies muistelee, että hän kuunteli albumin ensimmäisen kerran ajaessaan autolla mökille. Vielä muutaman kappaleen jälkeenkin Mustajärvi mietti, millä kielellä Lindholm oikein laulaa.

- Dave on niin umpistadilainen. Mietin, että mitä se sanoo. Se oli kiehtovaa, Mustajärvi sanoo.

Mies muistaa edelleen ensikohtaamisensa Dave Lindholmin kanssa. Tämä kohtaaminen tapahtui Popedan ensimmäisen Tavastian-keikan yhteydessä.

- Oltiin silmät ymmyrkäisenä kun yhtäkkiä taiteilija Lindholm tulee takahuoneeseen ja kehuu meidän bändiä. Mietimme, että ei ole totta ja että v*ttuileeko se. Mutta se oli ihan tosissaan, Mustajärvi muistelee.

Iskelmän iltapäivissä kuullaan Tärkeimmät -ohjelmasarjaa joka arkipäivä klo 15.30. Juontajana Satu Kotonen, ja tällä viikolla vieraana Pate Mustajärvi.

Lue myös: Popeda saa tukea: "Nöyryyttävää pyytää muusikoita näyttelemään soittamista!"

Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan

Kilpailut

Uusimmat