Kuva: AOP

Facebook eväsi naiselta käyttöoikeuden liian erikoisen syntymänimen takia!

04.07.2016 15:15 - Senni Loikala

Naisen mukaan henkilöllisyyden todistamisesta ei ollut apua sen jälkeen, kun Facebook oli tulkinnut hänen etunimensä sääntöjen vastaiseksi.

Brittinainen Isis Thomas kertoo Express-lehdelle yrittäneensä kirjautua Facebook-tililleen viime viikon maanantaina, mutta yhteisöpalvelu oli evännyt häneltä käyttöoikeuden. Facebook vaati, että naisen täytyisi vaihtaa nimensä, jotta hän voisi jatkaa palvelun käyttämistä. Yhteisöpalvelu tulkitsi, ettei samannimistä henkilöä voi olla olemassa kuin Isis-terrorijärjestö.

- Yritin kirjautua sisään ja salasanani meni läpi, mutta sitten eteeni tuli laatikko, jossa kerrottiin jotakin tyyliin, että minun pitäisi vaihtaa nimeni, Thomas kertaa Expressenille.

- Myöhemmin minulle lähetettiin viesti, jossa kerrottiin, ettei Isis-nimi ole sallittu ja, ettei se noudata sääntöjä. He pyysivät minua todistamaan henkilöllisyyteni, minkä teinkin.

Henkilöllisyyden todistamisesta ei apua

Vaikka Thomas kertoo todistaneensa, että hänen syntymänimensä oli Isis, ei hän ollut saanut Facebookin käyttöoikeuttaan takaisin sunnuntaihin mennessä. Tästä huolimatta Thomas ei aio vaihtaa nimeään Facebookissa.

- En ole aikeissa vaihtaa nimeäni, koska pidän kovasti omasta nimestäni. Tahdon vain, että Facebook ymmärtää, että kyseessä on oikea nimeni, Thomas toteaa.

Thomas kertoo, että hän on saanut Isis-nimensä muinaisen egyptiläisen jumalattaren mukaan, jota palvottiin ihanteellisena äitinä ja vaimona sekä luonnon ja taikavoimien suojelijana.

Lähde: Express

Lue myös: Tiedätkö Lady Gagan oikean nimen? Katso lista julkkiksista, jotka käyttävät taiteilijanimeä

Kilpailut

Uusimmat