Kuva: Fotolia

Valmistujaisviikonlopun sää ympäri Suomen - tarkista, juhlitko auringonpaisteessa vai sateessa

02.06.2016 11:32 - Pauliina Jokinen

Perjantaina nautitaan vielä helteestä, mutta lauantaina ylleen kannattaa vetää pitkähihaista.

Viikonloppuna vietettäviä valmistujaisia juhlitaan harmillisen huonossa säässä. Kun viimepäivien helteet loppuvat, on edessä tuulinen ja kylmä viikonloppu.

Vielä perjantaina etelässä saatetaan kuitenkin nauttia jopa hellelukemista.

- Parhaimmillaan lämpötilat voivat nousta 25 plusasteeseen. Iltapäivällä saattaa muodostua kuitenkin ukkoskuuroja, Forecan meteorologi Riikka Lahtinen kertoo.

Juhlavalmistelut sujuvat siis hyvässä säässä, mutta juhlapäivänä sää viilenee huomattavasti. Lämpötilat pysyttelevät Etelä-Suomessa 15 asteen tienoilla. Keski- ja Itä-Suomessa on noin 10-12 astetta. Pohjoisessa on viileintä ja juhlia vietetään noin kymmenessä plusasteessa.

Erityisesti säätä viilentää puuskittainen tuuli.

- Koko maassa on hyvin tuulista ja epävakaata, Lahtinen kuvailee.

Lännessä paistaa aurinko

Onnekkaimmat juhlijat löytyvät Länsi-Suomesta. Muun muassa Raumalla ja Vaasassa paistanee aurinko kirkkaalta taivaalta. Lämpötilat eivät silti kohoa kovinkaan korkealle ja puuskittainen tuuli saattaa saada päivän tuntumaan kylmältä.

- Rannikko pysyy selkänä, eikä sateita tarvitse pelätä, Lahtinen lupaa.

Itä-Suomessa sen sijaan kannattaa varautua sadevarustuksella. Erityisesti iltapäivällä taivaalle kertyy kuuropilviä, jotka levittäytyvät myös Lappiin.

Jos juhlia vietetään kalseassa ja tuulisessa säässä, ei juhlijoita hellitä yölläkään. Yölämpötilat pysyttelevät nimittäin 4-8 asteen tuntumassa. Etelä-Suomessa mittari saattaa kohota yöllä noin kymmeneen celsiusasteeseen.

- Päälle kannattaakin pukea pitkähihaista, Lahtinen muistuttaa juhlijoita.

Lue myös: Raju muutos säähän: Helle vaihtuu jopa räntäsateeksi!

Kilpailut

Uusimmat