Kuva: Linnanmäki

Linnanmäki etsii vanhan kirjeen kirjoittajaa - "Odotamme yhteydenottoa"

06.07.2016 11:30 - Pauliina Jokinen

11-vuotias Petteri Aro lähetti yksityiskohtaisen kirjeen vuonna 1977.

Vuonna 1977 Linnanmäen silloinen ohjelmapäällikkö sai tärkeän yhteydenoton. 11-vuotias Petteri Aro lähestyi huvipuiston johtoa, sillä nuorella miehellä oli mielessään runsaasti kehitysideoita, joilla muun muassa Linnanmäen Kauhujuna muuttuisi vieläkin pelottavammaksi.

”Linnanmäki on hieno huvipuisto. Mutta eihän se voi olla täydellinen. Kuitenkin minulla olisi vähän pyydettävää”, Aro aloitti kirjeensä.

Aro oli inspiroitunut muutosideoista vierailtuaan vieraillut Ruotsin Gröna Lundin huvipuistossa. Viisisivuisessa kirjeessään Aro esitti yksityiskohtaisia toiveita huivipuiston uudistamiseksi.

”Ensin mennään kolkkoon tunneliin. Yhtäkkiä edessä näkyy vaikka hautakivellä istuva luuranko ja kuuluu kamalaa ääntä. Sitten taas pimeää. Kuuluu hysteeristä kaikuvaa naurua, mutta ei näy mitään. Mutka. Edessä näkyy lauma kamalan näköisiä olentoja, jotka ojentelevat käsiään. Pimeys taas. Näkyy luola mistä tulee hehkuva silmäinen, karjuva lohikäärme. Pimeys ja mutka. Näkyy kirstu, josta kurkottaa kelmeä käsi. Lopuksi joku tri Frankensteinin hirviö tai joku sellainen kamala hirviö. Sellainen olisi tarpeeksi hyvä kummitusjuna”, Petteri Aro ehdotti.

Kirje löytyi Linnanmäen vanhoista arkistoista lähes 40 vuotta myöhemmin. Kirjeen löysi Linnanmäen viestintäpäällikkö Heli Hemgård, kun hän selaili huvipuistoon saapuneita virallisia papereita.

- Kirje löytyi kesäkuussa virallisten papereiden joukosta. Kirje oli hyvin sympaattinen ja kohtelias, Hemgård kuvailee löydöstä.

Nyt Linnanmäki toivookin löytävänsä Aron, sillä puistoon on suunniteltu syksyksi kauhutalo, jonka uskotaan täyttävän Aron esittämät toiveet.

- Odotamme mielenkiinnolla, ottaako hän yhteyttä, Hemgård kertoo.

Mikäli Aro ottaa yhteyttä, lupaa Hemgård miehelle erityisen visiitin huvipuistoon.

(kuva: Linnamäki)

Lue myös: Maat, joissa paras elämänlaatu listattiin - Suomi ykkösenä

Kilpailut

Uusimmat