Kuva: Fotolia

Valokuvaaja seurasi syömishäiriöklinikan arkea - katso koskettavat kuvat

20.07.2016 22:15 - Tiina Svensk

Marie Hald seurasi puolalaisten syömishäiriöstä toipuvien naisten arkea kameransa kanssa.

Syömishäiriö on vakava sairaus, joka saattaa pahimmillaan johtaa jopa kuolemaan. Tautiin sairastuneet saattavat kamppailla jopa vuosia toipumisprosessin kanssa, ja ammattimaisen hoidonkin kanssa syömishäiriön selättäminen voi olla kovaa työtä.

Kuvaaja eli klinikan päivärytmissä

Valokuvaaja Marie Hald seurasi Puolassa syömishäiriöklinikan asiakkaita, joiden elämää hän pääsi ikuistamaan kameransa kanssa. She Knows kertoo Haldin nähneen klinikan arjen ilot ja surut, joihin lukeutuu päivittäin toistuva tarkka aikataulu:

- Toistuvuus saattoi kyllästyttää naisia, mutta se loi heille myös turvan tunnetta ja rauhaa. Silloin he pystyivät keskittymään terapiasessioihin, Hald kertoo.

Kaikista vaikeinta Haldille oli seurata päivittäisiä ateriahetkiä, jotka kestivät pitkään. Potilaiden oli Haldin mukaan vaikeaa saada aterioita syötyä, ja jälkeenpäin olotila oli ankea. Hald huomasi kuitenkin nopeasti tyttöjen eri persoonat ja heidän piirteensä ja vahvuutensa.

Tunnelmalliset kuvat keränneet kiitosta

Sosiaalisessa mediassa huomiota herättäneet kuvat ovat herättäneet keskustelua - eikä suotta. Valokuvaajan kuvissa poseeraa upeita nuoria naisia, jotka ovat vahvoja toipuessaan sairaudestaan.

Katso kuvat alta. Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne Haldin Instagram-tililtä:

Lue myös: Terveellisen syömisenkin takana piilee syömishäiriö - lue kaikki ortoreksiasta

Lähde: She Knows

Kilpailut

Uusimmat