Kuva: Fotolia

Oletko koukussa sosiaaliseen mediaan? 15 eri tilannetta paljastaa riippuvuuden

02.08.2016 12:45 - Tiina Svensk

Mikään riippuvuus ei ole sinulle hyväksi, ja sen vuoksi omaa sosiaalisen median käyttöä kannattaakin tarkastella välillä kriittisesti.

Rakastatko sosiaalisen median eri kanavia, ja käytät niitä kaikkia innokkaasti? Sosiaalinen media on loistava tapa viestiä ja jutella, mutta joskus liikainnostus voi johtaa riippuvuuteen. Cosmopolitan listasikin viisitoista eri tilannetta, jotka kertovat siitä, että somesta on tullut ehkäpä hieman liian tiivis osa elämääsi.

Monestako kohdasta tunnistat itsesi?

1. Jos heräät keskellä yötä, tarkastat sosiaalisen median: Selaatko aikajanaasi, vaikka et olisi edes saanut ilmoituksia uusista tapahtumista? 

2. Selaat joka aamu uskollisesti Instagramin, Twitterin ja Facebookin: Haluat varmistaa, ettei jotain tärkeää ole jäänyt huomaamatta.

3. Olet nähnyt jokaisen postauksen eri kanavissa viimeisen 24 tunnin ajalta: Aiot pysyä ajan tasalla, vaikka muuta tehtävää olisi kuinka paljon tahansa.

4. Olet ollut koneellasi Facebookissa ja käyttänyt samalla toista sovellusta puhelimellasi: Mutta toisaalta, eikö monisuorittaminen ole taitolaji?

5. Facebook ja Twitter ovat sinun kaikista vierailluimmat nettisivut: Ne ovat sinulla jopa kirjanmerkeissä.

6. Olet selannut kaikki Twitter-keskustelut loppuun asti: Olet ollut tilanteessa, jossa Twitter ei voi ladata sinulle enää enempää twiittejä.

7. Olet hyvä “tiedonhankinnassa”: Tiedonhankinta, toiselta nimeltään stalkkaaminen, on sinun erityistaitojasi. Kuinka paljon voit saada selville ex-poikaystäväsi siskon parhaan ystävän serkusta – erittäin, erittäin paljon, jos sinulta kysytään.

8. Läheisesi kuittailevat sinulle, kun selaat somea keskusteluiden aikana: Useimmiten et kuitenkaan kuule, sillä et ole keskittynyt tilanteeseen. 

9. Stressaannut sovellusten uusista päivityksistä: Instagramin algoritmiin tottuminen ei ollut sinulle todellakaan helppoa. 

10. Profiilikuvan valitseminen on sinulle tärkeää: Tiedät myös, milloin sinun kannattaa jakaa uusi kuvasti, jotta se saisi mahdollisimman paljon tykkäyksiä. 

11. Aina, kun olet edes hetken yksin, selaat somea: wKävitpä sitten vessassa tai odotitpa bussia – älypuhelin on seuranasi.

12. Selaat puhelintasi, jotta et näyttäisi niin yksinäiseltä:Et myöskään tunne olevasi niin yksin, kun uppoudut Instagram-kuviin ja tilapäivityksiin.

13. Et välitä siitä, että ruutujen tuijottaminen huonontaa unenlaatua: Suljit kyllä tietokoneesi ruudun ajoissa, mutta selaat kuitenkin älypuhelimellasi somea viimetunneille asti. 

14. Kaikki sovelluksesi vievät suurimman osan puhelimesi tilasta: Mutta se ei haittaa, koska et tarvitse mitään muuta.

15. Uusien ihmisten tapaaminen on jännittävää, sillä tiedät heistä jo paljon: Mutta et voi kuitenkaan myöntää tietäväsi heistä asioita vuosien takaa, sillä se vaikuttaisi epänormaalilta

Lue myös: Pysähdy ja mieti! Sosiaalinen media voi pilata parisuhteen - pysäyttävä video todistaa asian

Lue myös: Haluatko vähentää sosiaalisen median käyttöä? Pidä viikon digidetox-kuuri 

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat