Kuva: Fotolia

IL: Suomalaisnainen pelasti koiransa toisen koiran hyökkäykseltä - lähes menetti sormensa

18.08.2016 07:44 - Rea Tallgren

Vapaaksi päässeet kaksi koiraa tekivät todella pahaa jälkeä tamperelaisen Sirkun kädelle ja hänen koiralleen, uutisoi Iltalehti.

Kun Tampereella asuva Sirkku lähti ulkoiluttamaan Digi-nimistä koiraansa, hän tuskin osasi odottaa, mitä kammottavaa tulisi tapahtumaan. Kotipihastaan vapaaksi päässeet kaksi koiraa ryntäsivät kaksikon luokse ja niistä isompi, karjalankarhukoira, hyökkäsi Sirkun kääpiösnautserin kimppuun. 

Sirkku pelasti koiransa varmalta kuolemalta, mutta rytäkässä iso koira puri hänen sormensa lähes kokonaan irti. Koirien omistajat syöksyivät paikalle ja saivat koiransa kiinni, ja Sirkku ja Digi lähtivät molemmat paikattaviksi. 

"Etusormi lähes irti"

Digin kohdalla yksi koiranpuremista ulottui niin syvälle, että iho meni kuolioon. Digi tikattiin ja lääkärihoito on tähän mennessä maksanut 500 euroa. Koiransa pelastaneen Sirkun kohtalo on kenties vielä pahempi. 

- Vasemman käden etusormi on lähes irti, ojentaja- ja koukistajajänne katkesivat ja luu poikki. Kun sormi vielä tulehtui, olin keskussairaalassa lähes viikon, Sirkku kertoo Iltalehdelle. 

Sirkun sormi leikattiin ja se on ollut nyt jo neljä viikkoa raudoitettuna. Sormea ei saa liikuttaa kahteen kuukeuteen ollenkaan, etteivät jänteet napsahda poikki. Edessä on siis pitkä sairausloma ja kesälomakin meni tapauksen takia pilalle. 

Sirkku ei aio silti tehdä asiasta rikosilmoitusta. Hyökänneiden koirien omistajat ovat luvanneet korvata kaikki rahalliset kustannukset ja lisäksi pitää koiransa huolellisemmin kiinni. Sirkulla on silti eräs toive muiden isojen, vihaisten koirien omistajille. 

- Toivoisin, että vihaisten koirien omistajat havahtuisivat, mitä voi käydä. Koirat täytyy kouluttaa hyvin ja jos niiden käytöksestä ei voi olla varma, koiralla pitää olla kuonokoppa ulkona. Kaulapanta ja remmi voivat katketa, Sirkku summaa. 

Lue myös: Oletko kissa- vai koiraihminen? Lue, mitä se kertoo sinusta

Lähde: Iltalehden paperiversio

Kilpailut

Uusimmat