Kuva: YouTube

Rakastetusta Kimble-pelistä listattiin yllättävät faktat - tiesitkö näitä?

21.09.2016 19:45 - Senni Loikala

Kimbleä valmistettiin 60-luvulla porilaisessa autotallissa, ja sittemmin peli on noussut suursuosioon Suomessa.

Tiesitkö näitä faktoja yhdestä suomalaisten suosikkilautapelistä?

1. Kimble on suomalainen versio yhdysvaltalaisesta Trouble-pelistä. Iso-Britanniassa peli tunnetaan puolestaan nimellä Frustration.

Katso alta kuva Kimblen isoveljestä, Trouble-pelistä.

(kuva: YouTube)

2. Suomalaiset saavat kiittää Kimblestä porilaista Aarne Heljakkaa, joka sai 60-luvulla amerikanserkuiltaan käsiinsä Trouble-pelin. Heljakka haki lisenssin pelin suomalaiselle versiolle vuonna 1967 ja aloitti pelin valmistamisen ensin autotallissaan.

3. Pelin alkuaikoina Aarne tahtoi kuvata teini-ikäisen Markku-poikansa pelin kanteen. Hän pyysi Markkua käymään parturissa, ennen kuin kuva otettiin. Nykyään Markku Heljakka on Aarne-isänsä perustaman Tactic Gamesin (ent. Nelostuote Ky) toimitusjohtaja.  

Katso kuva alta, josta on ympyröity Aarnen poika Markku Kimblen vanhassa kannessa.

(kuva: YouTube)

4. Peliä ei ristitty sattumalta Kimbleksi. Se sai nimensä 60-luvulla suositun Takaa-ajettu-televisiosarjan päähenkilön, Richard Kimblen mukaan.

5. Pelilaudan keskellä on Pop-o-Matic-muovikupu, jota painamalla sen sisällä olevaa noppaa pystyy heittämään. Kun kupua painaa, metallinen pohjajousi saa nopan pomppaamaan.

6. Kimblen pelaamisesta on myös järjestetty Suomen mestaruuskisoja. Vuonna 2007 Miss Suomeksi kruunattu Noora Hautakangas sijoittui kisassa toiseksi, kun taas Kimblen Suomen mestariksi itsensä pelasi viisivuotias hyvinkääläispoika. Kimblen 45-vuotissyntymäpäivän kunniaksi järjestettiin vuonna 2012 toiset SM-kisat, joissa kultaa naksutteli 13-vuotias poika.

7. Kimblestä on tehty useita versioita. Näiden joukossa ovat ainakin Angry Birds- , Nalle Puh- ja Turtles-pelit. Suursuosioon Kimble-peli on noussut Suomen lisäksi Hollannissa.

8. Juomapelit.fi-sivustolla esitellään idea, jonka mukaan Kimble taipuu myös juomapeliksi. Tällöin Kimbleä pelataan normaaleilla säännöillä, mutta nopan heittäjän tulee ottaa aina nopan osoittamaa lukua vastaava hörppymäärä juomastaan.

Katso alta video, jossa Markku Heljakka kertoo Kimblen historiasta.

Lue myös: Suurin osa ihmisistä pelaa Monopolya väärin - oletko yksi heistä?

Lue myös: Haluatko voittaa Kivi, paperi ja sakset -pelissä? Se on mahdollista eräällä keinolla

Lue myös: Haasta itsesi joka päivä – 15 keinoa mielen kehittämiseen

Lähde: Nelostuote.fi ja MTV

Kilpailut

Uusimmat