Kuva: Mikko Räsänen

Juha Tapion intohimoisin fani ilmoittautui - vuodatus sai radiojuontajan mykistymään

23.11.2016 12:46 - Anna Hopi

Make kertoi Juha Tapion kantaneen lauluillaan vaikeiden aikojen läpi.

Iskelmän ilta- ja viikonloppujuontaja Anna-Mari Raaska koki lähetyksessään tunteellisen hetken, kun eräs kuulija kertoi oman Juha Tapio -tarinansa. Hän jakoi lähetyksessään artistin Sinun vuorosi loistaa -kiertueen päättävälle Hartwall Arenan keikalle lippuja ja pyysi kuuntelijoita kehumaan Juha Tapiota. Se, mitä lähetyksessä kuultiin, hiljensi Raaskan.

- Halusin, että kaikki kehuvat Juhaa, joten järjestin aiheeseen liittyvän kisan taajuudella. Tuli ihania kehuja. Leuan loksautti auki suomalainen mies, Make. Yleensähän miehet eivät monisanaisesti tunteitaan ilmaise, mutta Make ilmaisi. Mykistyin, ja harvemmin jään sanattomaksi lähetyksessä. Ja sitäpaitsi, jokainen sana, jonka Make sanoi, on totta, kertaa Anna-Mari Raaska tunteellistakin hetkeä.

Raaska onkin sitä mieltä, että nyt on ehkä löytynyt Juha Tapion intohimoisin fani, tai ainakin lähelle sitä. Lue alta, mitä Juha Tapio merkitsee Makelle.

- Olen siitä onnellinen ihminen, että olen Juhan oikeasti nähnyt. Minulla on ollut suruaikaa ja olen hänelle sanonut, että kiitos ihanista lauluista, jotka ovat auttaneet minua selviytymään surun yli. Saatan kuunnella niitä levyjä päivittäin, kertoi Make.

- Nyt vasta olen oppinut lukemaan niitä riimejä ja sanoituksia. Hän osaa laulaa perheonnesta, hän osaa laulaa kaipuusta, onnen täyttymyksestä ja luopumisesta. Hän on tehnyt koko elämän kirjon riimityksillään sellaiseksi kirjaksi, että ilman sitä kirjaa olisin varmaan pudonnut kyydistä. Juha on minulle sävelten tekijänä ja sanoittajana ykkösmies. Minulla ei ole mieskavereita, mutta hän on mun mies. Kaikissa tunnealoissa ja elämänkuvioissa hän on ollut se, joka minua laulujensa kautta kantanut. Vielä mä lyön sen jätkän kanssa yläfemman ja kiitän näistä hienoista lauluista.

Make arvostaa eri toten Juha Tapion viimeisintä singleä, Jotain niin oikeaa -kappaletta.

- Nyt tämä viimeinen laulu, siinä on jotain niin oikeaa. Usein lähden vaimoa viemään töihin tai haen hänet töistä, niin mitä ihmettä! Siinä on jotain niin oikeaa, kun hän istuu mun viereeni. Tällä tavalla pienillä palikoilla pelataan. On se upea jätkä. Toivottavasti elämä on hänelle siunausrikas, ja hänellä on aikaa vaimolle ja lapsille. Ettei hän ryydytä itseään. Hän on helmi Suomen kansalle. Kiitos Juha.

Kuuntele kappale alta.

Kuuntele Iskelmän taajuudella Kivan Päivän Iltaa klo 18-21, jossa juontovuoroissa Anna-Mari Raaska, Emilia Howells ja Maria Salovaara.

Kilpailut

Uusimmat