Kuva: Fotolia

Putosivatko hampaat vai juoksitko petoa karkuun? Katso, mitä yleisimmät unet kertovat

13.12.2016 21:45 - Reija Saarinen

On olemassa muutamia sellaisia unia, jotka tulevat lähes kaikille tutuiksi jossain vaiheessa elämää.

Jokainen meistä näkee unia. Kaikki eivät vain muista niitä enää aamulla ja vielä harvempi pohtii sitä, mitä unet meille yrittävät kertoa.

Unitutkijoiden mukaan unet voivat paljastaa yllättävänkin paljon elämästä ja etenkin siitä, mikä ihmistä milloinkin stressaa. Independent-lehti listasi sivuilleen yleisimmät unet ja kertoi, mitä ne oikeastaan tarkoittavat.

1. Putoaminen

Putoaminen tarkoittaa sitä, että ihminen roikkuu tosielämässään jossain asiassa tai tilanteessa liian tiukasti. Rentoutuminen ja irti päästäminen ovatkin tässä tilanteessa suotavia. Kannattaa myös muistaa, että toisinaan kontrollin menettäminen saattaa olla hyvä asia, sillä joskus pitää vain luottaa siihen, että asiat loksahtavat paikoilleen.

2. Lentäminen

Unessa lentäminen tarkoittaa usein sitä, että ihminen on päästänyt itsensä irti itseään piinaavasta asiasta. Yleensä kyseessä on suuri tai suhteellisen raskas päätös.

3. Alastomuus

Ihminen luo vaatteilla tietynlaisen mielikuvan itsestään. Jos siis olet unessa alastomana julkisella paikalla, viittaa se useimmiten siihen, että elämässäsi on meneillään tilanne, jossa tunnet itsesi haavoittuvaksi ja jopa hieman epävarmaksi.

4. Hampaiden putoaminen

Hampaat edustavat unessa itsevarmuutta ja voimaa. Joten jos unessa hampaat alkavat tippua, kertoo se siitä, että ihminen on kokenut elämässään tilanteita, joissa hän on tuntenut olonsa epävarmaksi.

5. Jahdattuna oleminen

Ajaako unessa tuntematon jahtaaja sinua takaa? Se saattaa kertoa siitä, että elämässäsi on tilanne, jota haluat kontrolloida, mutta et oikein tiedä miten sen tekisit.

Lue myös: Eikö uni tule? Uskomattoman yksinkertainen keino auttaa nukahtamaan

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat