Ranuan eläinpuiston jääkarhunpentu yleisön eteen ensimmäistä kertaa keskiviikkona

14.03.2017 14:45 - Senja Rapila

Marraskuussa syntynyt jääkarhunpentu pääsee keskiviikkona ulos pesätiloista.

Marraskuun lopussa Ranuan eläinpuistossa syntyi jääkarhun pentu, joka on pääsemässä keskiviikkona ensimmäistä kertaa ulos pesätiloistaan. Ranuan eläinpuisto ei ole päättänyt pennulle vielä nimeä, vaan antaa yleisön päättää sen nimikilpailussa. Valvontanauhojen perusteella pentu on todettu urokseksi.

Eläinpuiston intendentti Mari Heikkilä kertoi Radio Pookin haastattelussa Jussi Häkkilälle, että tähän asti pentu on kasvanut hyvin mallikkaasti.

- On ollut ilo seurata, miten se vatviutuu päivä päivältä ja oppii uusia taitoja, Heikkilä kommentoi Pookin haastattelussa.

Heikkilä kertoo, että emokarhu Venus on hoitanut pentua todella hyvin ja onkin jälkikasvustaan hyvin tarkka.

Pentu on kautta aikojen toinen Suomessa syntynyt ja eloon jäänyt jääkarhunpentu. Artikkelikuvassa esiintyy Ranuan eläinpuistossa vuonna 2011 syntynyt Ranzo-jääkarhu, joka oli kautta aikojen ensimmäinen Suomessa syntynyt ja eloonjäänyt jääkarhunpentu.

Yli kolme kuukautta sisätiloissa

Radio Pookin haastattelusta selviää, että Ranuan eläinpuiston jääkarhuemo on hoitanut pentuaan yli kolme kuukautta sisätiloissa.

Luonnossa kasvaessaan jääkarhuemo hoivaa pentuja pesässään maalis-huhtikuulle. Tämän jälkeen pentu on jo sen verran iso, että pystyy seuraamaan emoaan saalistusretkillä. Maalis-huhtikuu onkin myös tämän vuoksi oiva ajankohta pienen pennun ensimmäiselle ulkoilulle.

Voit kuunnella Radio Pookin koko haastattelun yläpuolelta.

Lue myös: Mikä suloinen ilmestys! Epämuodostunutta koiraa oltiin jo lopettamassa - nyt se odottaa omaa kotia

Lue myös: Varsa jäi jumiin sillan palkkien väliin - ohikulkija julkaisi liikuttavan pelastusvideon

Kilpailut

Uusimmat