Teinitytöt haukkuivat vartaloaan sovituskopissa - viereisen kopin psykologin haaste leviää

24.03.2017 19:45 - Senni Loikala

Kuka tahansa voi osallistua "sovituskoppihaasteeseen" ensi kerralla vaatteita sovittaessaan kaupassa.

Netissä leviää niin sanottu "sovituskoppihaaste", jonka tarkoituksena on saada mahdollisimman monet suhtautumaan rakkaudella omaa vartaloaan kohtaan ja hyväksymään siinä olevat pienet virheet.

Haasteen laittoi alulle amerikkalainen ruokavalioon ja painonpudotukseen erikoistunut psykologi Susan Albers. Käytännössä haasteeseen osallistuminen tarkoittaa seuraavaa:

Älä päästä sisäistä kriitikkoasi sovituskoppiin kanssasi. Jätä hänet taaksesi. Pidä hauskaa sovituskopissa. Sano jotakin miellyttävää itsellesi. Jos se on liian vaikeaa, yritä kohdistaa positiivinen energia muihin.

Aina, kun näen jonkun tuntemattoman katsovan itseään kokovartalopeilistä ja itse todella pidän hänen päällään olevasta vaatteesta, en emmi kertoa hänelle, että hän näyttää upealta ja että hänen päällään oleva mekko / farkut / paita huutaa hänen nimeään. Tarkkaile hänen reaktiotaan. Kehotan sinua kokeilemaan tätä.

Suhtaudu itseesi roolimallina

Albers julkaisi hiljattain itsestään kuvan sovituskopista. Psykologi kertoo kuulleensa nuorten tyttöjen haukkuneen omaa vartaloaan viereisessä kopissa, mikä sai psykologin kannustamaan muita naisia puhumaan vain kauniisti omasta kehostaan.

Muistakaa, että olittepa 6- tai 60-vuotiaita, niin kaikki ympärillänne imevät itseensä ne asiat, joita sanotte vartalostanne. Te olette roolimalleja siinä, millaisia sanoja ja lauseita on ”hyväksyttävää” sanoa naisen kehosta”, Albers kirjoittaa.

Päivitys alkoi levitä nopeasti sosiaalisessa mediassa ja siitä on uutisoinut esimerkiksi brittiläinen verkkolehti The Independent.

Katso alta Albersin päivitys niin sanotusta "sovituskoppihaasteesta."

Jos Facebook-upotus ei näy, pääset katsomaan päivityksen tästä.

Albers on aiemmin kertonut tekniikasta, jonka avulla voit päästä eroon niin sanotusta "tunnesyömisestä." Pääset juttuun tästä.

Lue myös: Minkä eläimen näet metsässä? Psykologinen testi paljastaa todellisen minäsi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat