Kuva: Fotolia.fi

Miesrehtorin liikuttava ele: maalasi kyntensä hyvän asian vuoksi

21.04.2017 09:15 - Katariina Auvinen

Fredrik Plahn haluaa kannustaa lapsia olemaan juuri sellaisia, kuin he haluavat olla.

Ruotsalaiskoulun rehtori on saanut kiitosta osakseen, kun hän paljasti pari viikkoa sitten, miksi hän aloitti omien kynsiensä lakkaamisen. Fredrik Plahn, 37, on tavallinen neljän lapsen isä, joka työskentelee rehtorina Trollbäckenin esikoulussa.

Eräänä päivänä Plahn puhui perheensä kanssa jutusta, joka sattui esikoulussa samana päivänä. Eräs poika oli saanut kommentteja toisilta lapsilta hänen maalatuista kynsistään. Rehtori päätti tehdä asialle jotain.

- Siitä lähtien olen maalannut kynteni, jotta näyttäisin lapsille hyvää esimerkkiä. Haluan rikkoa normeja siitä mitä miehet tai pojat saavat tehdä ja mitä ei, Plahn kertoo.

Hän on saanut kannustavia kommentteja maalatuista kynsistään, mutta epäilijöitäkin on riittänyt. Lapset ovat suhtautuneet aikuisia avoimemmin kynsie muuttuviin väreihin. Heitä lähinnä vain kiinnostaa, miksi rehtori maalaa kynsiään. Jo parin viikon aikana Plahnilla on ehtinyt olla eri sävyihin maalattuja kynsiä sopien esimerkiksi sen päivän asuun.

Plahn kertoo, että hän ei tarkalleen tiedä kuinka kauan aikoo jatkaa kynsien maalaamista.

- Tässä ei kuitenkaan ole kyse pelkästään kynsilakasta. Haluan antaa oppilaille ja omille lapsilleni sen tunteen, että he saavat olla juuri sitä mitä he haluavat, rehtori miettii.

Lue lisää: Ensi vuoden suurin kynsitrendi paljastettiin - katso ihastuttavat kuvat

Lue myös: Kynsilakkavinkki: Katso miten luot näyttävän ja kestävän lakkauksen

Lähde: Expressen.se

Kilpailut

Uusimmat