Kuva: Fotolia

Kylmä nukkumapaikka voi aiheuttaa painajaisia - hämmentävät faktat ihmiskehosta koottiin yhteen

24.04.2017 21:15 - Reija Saarinen

Ihmiskeho on hämmentävä kokonaisuus, josta riittää aina uutta tutkittavaa.

Ihmisessä on paljon mielenkiintoista ja hämmentävää tutkittavaa. Sen tietävät tutkijat, jotka ovat tutustuneet ihmiskehoon monelta eri kantilta.

Thought Catalog julkaisi sivuillaan listan erikoisista faktoista, joita ihmiskehoon liittyy. Listaus paljastaa muun muassa sen miten paljon luita jaloissamme on. Se myös kertoo sen, milloin ihminen näkee todennäköisemmin painajaisia.

Hämmentävän listauksen pääset lukemaan kokonaisuudessaan alta.

1. Ihminen hengittää päivän aikana noin 30 000 kertaa. Tämä tietenkin vaihtelee sen mukaan, miten aktiivinen ihminen on. Jos hän liikkuu paljon, tai vaikka juoksee, hengittää hän huomattavasti enemmän kuin ihminen, joka loikoilee kotona.

2. Ihmisen jaloissa on jopa 3/4 osaa kaikista luista. Kaikkiaan jaloissa on 52 luuta. Tämän lisäksi jaloissa on 33 niveltä ja 19 eri lihasta.

3. Jopa 90 prosenttia sairauksista on seurasta kovasta stressistä.

4. Erään tutkimuksen mukaan ihminen näkee enemmän painajaisia, jos hän nukkuu kylmässä huoneessa. Syytä ilmiöön ei tiedetä.

5. Kun ihminen nukkuu, hänellä ei ole hajuaistia. Jälleen yksi hyvä syy hankkia kunnollinen palovaroitin, joka herättää palon sattuessa.

6. Ihmisen mahahapot ovat sen verran vahvoja, että ne voivat sulattaa jopa partakoneenteriä.

7. Yllättävän suuri osa ihmisistä kuolee maanantaina sydänkohtaukseen.

8. Jos ihminen nukkuu alle seitsemän tuntia yössä, hän laskee omaa elinajanodotettaan huomattavasti. Ihannemäärä unta on kahdensan tuntia yössä.

9. Ihmisen aivot ovat yöaikaan hyvinkin aktiiviset. Aivot muun muassa valmistavat kehoa seuraavaan päivään ja käsittelevät samalla kaikkea kokemaansa.

10. Ihminen on noin senttimetrin pidempi aamulla herätessään.

11. Silmät ovat ihmisen aktiivinen lihas. Se liikkuu päivän aikana jopa 100 000 kertaa.

12. Silmät eivät suurenee iän karttuessa, vaan ne ovat saman kokoiset syntymästä saakka. Siksi vauvat ovat niin suloisia, sillä niiden silmät ovat liian isot päähän ja kasvoihin verrattuna.

Myös koirat ovat hämmentäviä olentoja. Muun muassa tuoreen tutkimuksen mukaan koirat aistivat ilkeän ihmisen. Aiheesta voit lukea lisää täältä.

Lue myös: Milloin ihminen on onnellisimmillaan? Tutkimus selvitti

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat