Kuva: Fotolia

Raskaana olevat hurahtivat uuteen ja helppoon tapaan nopeuttaa synnytystä - voiko toimia?

02.06.2017 20:45 - Senni Loikala

Netissä leviää raskaana oleville naisille suunnattu uudenlainen minitreeni, jonka väitetään helpottavan raskautta ja jopa nopeuttavan synnytyksen ponnistusvaihetta.

“The Bloom Method” on uudenlainen hengitysharjoitus ja treeni raskaana oleville naisille. Sen on kehittänyt amerikkalainen personal trainer Brooke Cates.

Nyt netissä leviää vauhdilla tutorial-video, jossa raskaana oleva nainen esittelee, miten harjoitus etenee käytännössä. Videolla on Instagramissa tuhansia katselukertoja ja siitä uutisoi esimerkiksi TODAY.

Kyseinen harjoitus näyttää käytännössä siltä, että nainen vetäisi vuoroin raskausvatsaansa sisään ja vuoroin taas pullistaisi sitä ulospäin.

Harjoitteessa nainen keskittyy uloshengityksellä laajentamaan ja sisäänhengityksellä supistamaan vatsansa lihaksia. Sikiön kerrotaan ikään kuin vetäytyvän syvemmälle vatsaan sisäänhengityksellä ja puolestaan liikkuvan eteenpäin uloshengityksellä.

- Hän (raskaana oleva nainen) vetää henkeä sisään keskittyen palleaansa, ja tällöin vatsa vetäytyy. Kun hän hengittää ulospäin, nousee vatsa lantionpohjasta alkaen ja poikittaiset vatsalihakset aktivoituvat. Se on aivan kuin nainen halaisi vauvaa lihaksillaan, Cates kuvailee.

Väitetyt hyödyt

Personal trainer väittää Instagramissa, että monet raskaana olevat naiset ovat hyötyneet ”The Bloom Method” -harjoitteesta monin tavoin. Hän väittää, että harjoitus olisi helpottanut monien raskautta ja jopa synnytystä.

Asiakkaamme ovat ottaneet käyttöönsä tämän työkalun useissa muodoissaan raskautensa aikana ja uskomme, että tässä on yksi syy siihen, miksi ensimmäistä kertaa äidiksi tulevan keskivertoasiakkaamme ponnistusvaihe kestää alle 30 minuuttia.

Keskivertoasiakkaamme raskaus on myös tavallista helpompi, hänen vatsalihaksensa liikkuvat tavallista vähemmän pois paikoiltaan, hänellä on muita vähemmän virtsankarkailua ja muita raskaudesta johtuvia terveysvaivoja.

TODAY:n haastattelemat asiantuntijat eivät usko, että ”The Bloomy Method” -harjoitteen noudattaminen johtaisi luotettavasti helpompaan raskausaikaan ja synnytykseen. Tästä huolimatta he eivät näe harjoitteessa myöskään erityisiä riskejä, ja onhan raskausajan liikunnasta todistetusti hyötyä niin naiselle kuin sikiölle.

Raskaana olevat innoissaan

Monet odottavat äidit ovat innostuneet uudenlaisesta harjoitteesta ja jotkut ovat jo ehtineet kokeilla sitä ennen synnytystään ja kokivat siitä olleen hyötyä. Lue alta naisten Instagramissa julkaisemia kommentteja uudesta minitreenistä.

 "Rakastan tätä metodia. Olen seurannut teitä ja harjoittelen tätä paraillaan. Olen 13. raskausviikolla ja pärjään vahvasti kuntosalilla."

"Päädyin ottamaan epiduraalin, mutta onnistuin ponnistamaan poikani 20 minuutissa. Uskon, että metodillanne oli ehdottomasti vaikutusta siihen. Kiitos.

"Noudatin tätä omassa raskaudessani ja uskon, että se helpotti myös minun synnytystäni. Ponnistusvaihe kesti 30 minuuttia. Teidänkin kannattaa kokeilla tätä."

Katso alta tutorial-video "The Bloom Method" -harjoitteesta raskaana oleville.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Uutisoimme alkuviikosta erikoisesta synnytystrendistä, josta jopa lääkärit ovat huolissaan. Pääset artikkeliin tästä.

Kilpailut

Uusimmat