Rakastetut Disney-hahmot tuotiin tähän päivään - kantaa ottava kuvasarja pistää miettimään

15.07.2017 10:15 - Iiro Myllymäki

Kuvittaja Tom Wardin piirustukset ottavat kantaa muun muassa eläinten oikeuksiin ja ympäristön saastumiseen.

Disneyn piirretyt ovat tuttuja melkein meistä jokaiselle lapsuudestamme. Muun muassa Pinokkio-, Pieni merenneito - ja Peter Pan -elokuvat ovat jo useita vuosikymmeniä vanhoja elokuvia, ja monet Disney-elokuvat perustuvat hyvinkin vanhaan satuperinteeseen. Millaisia tutut Disney-hahmot mahtaisivat olla nykyajan maailmassa?

Tätä kysymystä alkoi pohtia kuvittaja Tom Ward. Hän on nyt julkaissut lukuisia piirustuksia, joissa rakastetut Disney-hahmot on tuotu nykyajan ongelmien keskelle.

- Pidän kuvituksista, jotka tuntuvat tutuilta mutta sanovat jotakin uutta. Disney-hahmot ovat niin ikonisia, että ajattelin, että niiden tuominen nykymaailmaan voisi auttaa meitä näkemään nykymaailmaa uusin silmin, Ward kertoo Mashable-sivustolle.

Kuvilla herätellään ajattelemaan muun muassa eläinten oikeuksia, ympäristön saastumista ja älypuhelinten ylivaltaa. Ward osaa nimetä muutamia suosikkeja piirustuksistaan. Kaunottaren ja hirviön Gastonin ja Töpön Pride-ilakointi edustaa kuvien iloisinta antia. Lisäksi Ward pitää erityisesti kuvasta, jossa Robin Hood taistelee ketunmetsästäjiä vastaan.

Miehen suurin suosikki on kuitenkin Miekka kivessä -elokuvaan liittyvä kuva.

- Pidän kuvan yksinkertaisuudesta ja viestistä, jonka mukaan Arthur on liian kiinni puhelimessaan tajutakseen omaa potentiaaliaan, Ward kertoo.

Lue myös: Väkivaltaa, päihteitä... Disney-prinsessat uudessa valokuvasarjassa synkempinä kuin koskaan?

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat