Kokki kyllästyi ihmisten lukuisiin allergioihin: "Voisivatko ihmiset ottaa selvää ruuistaan?"

26.07.2017 07:45 - Katariina Auvinen

Kokin mukaan monet ihmiset teeskentelevät olevansa allergisia ruoka-aineille, josta he eivät pidä.

Australialaisessa ravintolassa työskentelevä pääkokki, Patric Friesenin julkaisema kuva Instagramissa on aiheuttanut kommentteja niin puolesta kuin vastaankin. Friesen nimittäin julkaisi paljon puhuvan kuvan kolmesta tilauksesta. Kuiteista käy ilmi, että ihmiset ovat listanneet paljolti allergioita muun muassa äyriäisille ja gluteenille. 

Kokki on kyllästynyt siihen, että vaikka ihminen väittää olevansa allerginen esimerkiksi äyriäisille, hän silti tilaa niitä. Se saa Friesenin ihmettelemään, teeskentelevätkö asiakkaat olevansa allergisia ruoka-aineille, josta he eivät pidä. Kokki ihmetteli tätä avoimesti sosiaalisessa mediassa. 

"Voisivatko ruokarajoitteiset ihmiset ottaa selvää siitä, mitä he voivat syödä ja mitä eivät? Esimerkiksi äyriäisille allerginen rakastaa kuitenkin osterikastiketta. Vastaavasti gluteenille yliherkkä ihminen sietää gluteenia, kunhan se ei ole palanen leipää. Olen myös nähnyt sitä, että kasvissyöjät rakastavat kanaa. Selvitä nämä asiat itsellesi ja kerro tämä tarjoilijalle. Teette oikeasti allergisten elämästä erittäin hankalaa."

Iso osa kuvaa kommentoineista on samaa mieltä Friesenin kanssa. Eräät kommentoijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että kokin olisi vain tyydyttävä kohtaloonsa ja valmistettava tällaiset ateriat. Friesen kertoi, että hän alkujaan sai idean kuvan julkaisemiseen äidiltään. Kokin äidillä on nimittäin keliakia ja monia allergioita. 

Lue myös: Haluatko säästää aikaa keittiössä? Lue 5 ammattikokkien nerokasta vinkkiä

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat