Kuva: Fotolia

Energiajuomat aiheuttivat Victorialle, 13, sydänongelmia - joutui lopulta sairaalaan

25.08.2017 12:45 - Katariina Auvinen

Äiti jakoi varoittavan kuvan, jotta teini-ikäiset heräisivät energiajuomien vaarallisuuteen.

Ruotsalainen Victoria Sundberg, 13, joi energiajuomia jopa kaksi litraa päivässä. Hän joi juomia yleensä koulupäivänsä aikana. Eräänä iltapäivänä Victorian äiti, Petra Sundberg, tuli töistä kotiin. Hän näki, että hänen tyttärellään ei ollut kaikki kunnossa. Tytär oli hengästynyt ja Victoria kertoi tuntevansa outoa muljahtelua rinnassaan, aivan kuin sydän läpättäisi. 

Äiti ei miettinyt enempää, vaan ajoi tyttärensä sairaalan päivystykseen. Heti päivystyksessä tyttö laitettiin tarkkailuun. Tutkimuksissa kävi ilmi, että tyttö oli saanut yliannostuksen kofeiinista. Äiti otti kuvan peiton alla makaavasta tyttärestää, jonka hän julkaisi Facebookissa varoittavana esimerkkinä. Äidin mukaan aikuisten pitäisi valistaa lapsiaan energiajuomien vaarallisuudesta. 

"Kiltit vanhemmat, puhukaa lapsienne kanssa. Yhdestä energiajuomasta aikuinen saa päivän saantisuosituksen kofeiinista. Nämä juomat eivät ole lapsille." 

Victoriaa seurattiin sairaalassa melkein vuorokausi. Kofeiinin vaikutuksen lakattua, tämä pääsi palaamaan kotiin. Hänen sydämensä todettiin terveeksi. 

Tanskassa tehdyn tutkimusten mukaan runsaasti energiajuomia kuluttavista nuorista ja aikuisista, jopa 42 prosenttia on kärsinyt sivuvaikutuksista. Sivuvaikutukset johtuvat useimmiten juuri juomassa olevasta kofeiinista, joka aiheuttaa suurina annoksina sydämentykytystä, unettomuutta ja rauhattomuutta. 

Lue myös: Äiti kirjoitti koskettavan tarinan todellisesta ystävyydestä: "Lapseni kärsi hänen kanssaan"

Lähde: Femina

Kilpailut

Uusimmat