Kuva: Fotolia

"Et voi koskaan rakastaa liikaa" - isä listasi asiat, jotka oppi lapsensa kuoleman jälkeen

31.08.2017 13:45 - Reija Saarinen

Elämän kolaukset opettavat meille paljon.

Richard Pringlen Facebook-päivitys on koskettanut ihmisiä, ihan ympäri maailman. Kyseisessä kirjoituksessa hän on listannut kymmenen tärkeää asiaa, jotka hän ymmärsi sen jälkeen, kun menetti pienen poikansa. 

Kyseinen kymmenen kohdan lista koskettaa etenkin vanhempia, mutta siinä on myös paljon sellaista, mitä voi jokainen noudattaa omassa elämässään, oli lapsia tai ei.

Isän tekemät oivallukset elämästä, voit lukea alta.

"1. Et voi koskaan suukottaa tai rakastaa liikaa.

2. Sinulla on aina aikaa. Lopeta se mitä olet tekemässä, vaikka vain minuutiksi. Mikään ei ole niin tärkeää, etteikö se voisi odottaa.

3. Ota niin paljon kuvia ja kuvaa niin paljon videoita, kuin vain on mahdollista. Joku päivä ne ovat ainoa asia, jota sinulla on.

4. Älä kuluta rahaa, kuluta aikaa. Ei ole väliä sillä, mitä ostat. Vain sillä on väliä mitä teet. Kävelkää, rakentakaa nuotio, pitäkää hauskaa. Ne ovat ainoita asioita, joita lapset haluavat.

5. Laulakaa lauluja yhdessä. Onnellisimpia muistojani ovat ne, kun Hughie istuu olallani tai vierelläni laulamassa lempilauluaan. Muistot rakentuvat musiikista.

6. Panosta yksinkertaisimpiin asioihin. Nukkumaanmeno ja lukeminen. Syökää yhdessä. Viettäkää rento sunnuntai yhdessä. Ne ovat hetkiä, joita kaipaan eniten. Älä anna noiden hetkien lipua ohi huomaamattasi.

7. Anna aina suukko rakkaallesi lähtiessäsi. Jos unohdat, palaa takaisin. Et koskaan voi tietää, onko tämä viimeinen tilaisuutesi.

8. Tee tylsistä asioista hauskoja. Shoppailu ja automatkat. Kertokaa vitsejä, naurakaa ja hassutelkaa. Elämä on liian lyhyt siihen, että ei pitäisi hauskaa.

Päivityksen ja kuvan kaksikosta näet alta.

9. Pidä päiväkirjaa. Listaa ylös kaikki ne asiat, jotka saavat sinut onnelliseksi. Listaa hauskat asiat, joita lapsesi sanoo tai tekee. Me aloitimme tämän vasta, kun menetimme Hughien. Haluamme muistaa kaiken. Nyt teemme sen Hennien ja Hettien kohdalla. Kun sinulla on kirjoitettuja muistoja, voit lukea niitä myöhemmin ja palata muistoissa takaisin.

10. Jos lapsi on rinnallasi, jos voit antaa hänelle hyvänyönsuukon, jos voit nauttia aamupalan hänen kanssaan tai jos voit nähdä hänen menevän naimisiin, olet onnekas. Älä koskaan unohda sitä."

Päivityksen ja kuvan kaksikosta näet alta.

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat