Uudenlainen suklaa kehitettiin 80 vuoden odotuksen jälkeen - on luonnostaan vaaleanpunaista!

06.09.2017 17:30 - Senja Rapila

Ruby-suklaan värjäykseen ei ole käytetty väriaineita tai marjoja.

Kaikki suklaan rakastajat saattavat ilahtua uutisesta, että suklaa-asiantuntijat ovat keksineet uudenlaisen suklaan tumman suklaan, maitosuklaan ja valkoisen suklaan rinnalle. Kyseessä on täysin erilainen makuelämys, jota Independent-julkaisun mukaan kutsutaan ruby-suklaaksi.

Kyseessä on ensimmäinen kerta 80 vuoteen, kun uusi suklaamaku keksitään. Viimeisin edellä mainituista on valkosuklaa, joka kehitettiin 1930-luvulla.

Sveitsiläinen suklaajätti Barry Callebaut on kertonut käyttäneensä suklaassa rubiininpunaista kookospähkinää, joka tuo suklaaseen oman vivahteensa. Maulta uudenlaista suklaaelämystä kuvaillaan silkkisen pehmeäksi ja marjaisaksi.

Suklaan väritys on täysin luonnollinen, eikä vaaleanpunaista väriä olla saatu esimerkiksi marjoista tai väriaineista.

- Ruby-suklaa on hyvin erilaista. Se on virkistävää ja sillä on kevyt, kermainen koostumus, suklaa-asiantuntija Angus Kennedy on kertonut.

- Se maistuu niin kevyeltä ja hedelmäiseltä, että et edes oikeastaan huomaa syöväsi sitä runsaasti. Tämä tarkoittaa sitä, että kuluttajat voivat syödä tätä suklaata enemmän kuin muita suklaita. Jos miettii onko se hyvä vai huono asia, se riippuu syöjästä.

Lähde: Independent

Lue myös: Tutkijatkin sen vahvistavat: Suklaata saa syödä päivittäin

Lue myös: Syö tummaa suklaata päivittäin - 9 hyvää syytä

Kilpailut

Uusimmat