Kuva: AOP

Jere Karalahti kommentoi ensi kertaa kohukirjaa: "Matkan varrella on jäänyt paljon hampaankoloon"

06.10.2017 08:44 - Anna Hopi

Radio Novan aamun haastattelussa Karalahti kertoi lähteneensä kirjaprojektiin, koska ihmisillä on hänestä vääriä käsityksiä.

Aki Linnanahteen kirjoittama Jere-elämäkerta on yksi tämän päivän kuumimmista puheenaiheista. Kirjan sankari, rokkitähden elämää elänyt jääkiekkoilija Jere Karalahti oli Radio Novan aamussa juontaja Minna Kuukan haastattelussa kommentoimassa ensi kertaa teosta.

- Hemmetin hvyä fiilis. Pitkään Akin kanssa tehtiin kirjaa. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, Karalahti kertoi tunnelmistaan.

- Kirjan tekeminen aloitettiin yhteisillä mökkireissuilla ja paljon ollaan tehty yhdessä. Aki lähti kiertämään poikkeuksellisen laajaa ystäväpiiriäni. Jääkiekon kautta ammatillista piiriä tullut, Aki teki paljon duunia ja haastatteli ihmisiä.

Karalahti kertoo muistelmissaan, että monet hänen elämänsä syvimmät alkoholi- ja huumesekoilut, sikailut ja salaisuudet ovat pysyneet omalta lähipiiriltä salassa. On siis mahdollista, että kirjan julkaisu järkyttää entisen jääkiekkoilijan perheenjäseniä ja ystäviä.

- Olen vuosia puhunut suomalaisen median tasosta, että se voisi olla vähän korkeatasoisempaa. Se oli tiedossa, että revitään kohuotsikoita muutama päivä. Hienoa, että kaikki asiat käsitelläään. Kirja on täyttä tykitystä alusta loppuun. Toivon, että keskustelu kääntyy analysoivampaan puoleen, sanoo Karalahti Minna Kuukalle.

(kuva: AOP)

- Päihteet ovat suuressa roolissa nykypäivänä. Jos olen pelannut NHL:ssä jääkiekkoa, päihteiden käyttöni on ollut NHL-tasolla. En halua tuoda esille sitä, mutta voisin sanoa, että koittakaa perässä! Tuntuu epätodelliselta, että elin sitä elämää 23 vuotta maailman huipulla. Seurajohtajat ja pelikaverit tekivät kaikkensa mitä pystyivät auttaakseen. Ilman heitä en olisi ollut mukana jääkiekossa ja kaikki olisi voinut päättyä rumasti.

Karalahden äiti sai kirjan käteensä toissapäivänä.

- Eihän äidille kaikki ole ollut brutaalisti ja rehellisesti tiedossa. Olemme jutelleet monia kertoja elämässä. Aikoinaan kun tuli paljonkin asioita selville, äidiltä tuli itsesyytöksiä. Asiat on selvitetty. Oma äiti on yksi elämäni suurista rakkauksista. Minulla on huikea nainen rinnallani, vaimoni Nanna, ja lapset. Olen onnekas, kiitollinen ja siunattu, hän kertoo.

- On monta syytä, miksi kirja on tehty. Matkan varrella on jäänyt hampaankoloon, koska en ole puolustautunut ja minusta on kirjoitettu niin paljon paskaa. Ihmisillä on omia näkemyksiä. Tiedän, että ihmisillä on vaikeaa elämässään ja on synkkiä, pahoja hetkiä. Voisin väittää, että jos lukee kirjan, näkee että olen elänyt elämässäni erittäin kovia ajanjaksoja ja sieltä voi taistella itsensä takaisin.

Aki Linnanahteen kirjoittama ja WSOY:n kustantama Jere-elämäkerta julkaistiin tänään.

(kuva: WSOY)

Lue myös: Nanna ja Jere Karalahti hymyilevät säteilevästi yhteiskuvassa - treeni teki hyvää!

Kilpailut

Uusimmat