Kuva: Fotolia

Nyt se on tutkittu - suomi on hankalin Euroopassa puhuttava kieli, ruotsi puolestaan helpoin

10.12.2017 18:15 - Iiro Myllymäki

Englanninkieliselle puhujalle suomi, viro ja unkari ovat kaikkein hankalimpia Euroopassa puhuttuja kieliä opeteltaviksi.

Ulkomaalaisille on tapana sanoa, että suomen kieltä on hyvin hankala oppia. Tämä väite on nyt osoitettu todeksi Yhdysvaltojen diplomaatteja kouluttavan Foreign Service Instituten tutkimuksessa.

Kyseisessä tutkimuksessa selvitettiin, kuinka kauan englannin kieltä äidinkielenään puhuvalta vie aikaa opetella Euroopassa puhuttavia kieliä. Selvisi, että suomi on kaikkein hankalimpien opeteltavien kielten joukossa. Samaan ryhmään kuuluvat myös sukulaiskielemme viro ja unkari.

Ruotsi, norja ja tanska puolestaan kuuluvat helpoimmin opeteltavien kielten joukkoon. Tähän ryhmään lukeutuvat myös muun muassa espanja, ranska ja italia. Tutkimuksen tulokset on esitetty kartalla, johon eri kielet on merkitty kategorioittain eri väreillä. Voit katsoa kartan alta:

Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka monta viikkoa kunkin kielen opettelemisessa suurin piirtein kestää. Suomi sijoittuu tutkimuksen tuloksessa ainoaan kategoriaan, jossa viikkomäärää ei ole määritelty. Sen perusteella, minkä kategorioiden väliin suomen kieli tutkimuksessa asettuu, voi päätellä, että viikkomäärä on jossain 44:n ja 88:n välillä. Ruotsin kielen englanninkielinen ihminen puolestaan oppii noin 24 viikossa.

Lue myös: Hyviä uutisia viikonloppuun: Alkoholi parantaa tutkitusti kielitaitoa

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat