Kuva: Shutterstock

Jaakko Rytsölä menetti omaisuutensa yhdessä yössä: "Ensin ajattelee, että se on jonkun muun vika"

02.05.2018 12:15 - Reija Saarinen

Uuden uran rakentaminen vaatii Rytsölän mukaan malttia.

Jaakko Rytsölä, 44, aloitti yrittämisen jo 14-vuotiaana.  Muutamia vuosia myöhemmin, vuonna 1995 hän perusti veljensä kanssa yrityksen, joka tuotti internetpalveluja.

Tuolloin internet oli vasta nostamassa päätään, ja Rytsölän veljensä kanssa perustama yritys iski suoranaisesti kultasuoneen.

- Siinä oli onnea. Oikea aika ja oikea paikka. Toki tehtiin myös paljon asioita hyvin, sillä muitakin oli samaan aikaan, Rytsölä kertoo Selviytyjät-sarjan toimittajalle, Teemu "Pastori" Potapoffille.

Rytsölän mukaan töitä tehtiin ja se näkyi myös palkkapussissa.

- Tehtiin todella paljon töitä. Ei se kasvu tullut itsestään, vaan toimistolla oltiin aamusta iltaan. Varallisuus kasvoi pikku hiljaa.

"Tuntuihan se kivalta"

Raha toi mukanaan myös hulppean elämäntyylin. Myös julkisuus nosti päätään. Mutta miltä rikastuminen sitten oikein tuntui?

- Se tuntui tietenkin kivalta. Kun jotain tekee ja siinä onnistuu, niin valehtelisin jos väittäisin ettei se tuntuisi kivalta, jos siitä mediassa puhutaan. Jossain vaiheessa lopetettiin kuitenkin ne haastattelut, koska ne ei antanut enää mitään.

Eräs yö muutti kuitenkin Rytsölän elämän. Tuon yön aikana hän menetti käytännössä katsoen kaiken.

- Siinä kohtaan ei tiedä, onko se pysyvää. Sitten alkaakin spekulointi.

- Ensin ajattelee, että tämä ei ole totta. Kun tajuaa, että on, ajattelee, että se on jonkun muun vika. Sen jälkeen ajattelee, että teen kaiken uudelleen, hän kertoo.

Rytsölä myi asuntonsa ja veneensä. Materiaa tai rahaa ei enää ollut. Se ei kuitenkaan jälkikäteen ajateltuna tunnu pahalta.

- Jälkikäteen ei harmita. Monesti materiaalisen himon kohteet ovat mielikuvia. Kun niihin saa tarttumapintaa, tajuaa, ettei se niin ihmeellistä olekaan. Minulla on ollut elämässä autuus päästä kokeilemaan, se on tietenkin hienoa.

Miten Rytsölä rakensi elämänsä uudelleen täysin tyhjästä ja mitä kokemus hänelle opetti? Se selviää, kun kuuntelet koko haastattelun täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Milja eli vuosia väkivaltaisessa parisuhteessa: "Sitä ei edes ymmärrä, että sinulle tehdään väärin"

Lue myös: Kun Risto syntyi, homoseksuaalisuus oli syntiä: "Olin 18-vuotiaaksi rikollinen, 31-vuotiaaksi sairas"

Lue myös: Syömishäiriö ja masennus nujersivat Pinjan: "Minulle sanottiin, että en selviä"

Kilpailut

Uusimmat