Kuva: Shutterstock

Ethän sorru yleisimpiin hääsuunnitteluvirheisiin – katso ja vältä

21.04.2018 11:15 - Senja Rapila

Hääsuunnittelu on rankkaa ja siinä helposti sortuu virheisiin, joita ei edes tule ajatelleeksi.

Ihanaa, häät on tulossa ja olet jo alkanut kuumeisesti suunnittelemaan järjestelyjä. Jos kuitenkin olet liian innokas, et välttämättä huomaa, jos teet yleisiä virheitä hääsuunnittelussa. Huffington Post -julkaisu on listannut nyt muutamia virheitä, jotka kannattaa välttää, jos haluaa tehdä suunnittelusta mahdollisimman sujuvaa.

Älä siis sorru alla listattuihin virheisiin häitä suunnitellessa:

1. Älä tee mitään ennen kuin olet laskenut häille budjetin. Ilman realistista budjettia ostelet helposti yli varojesi.

2. Jos suunnittelet ulkohäitä, tee varasuunnitelma. Jos alkaa sataa, minne menette sitten?

3. Älä oleta, että kymmenen prosenttia kutsuvieraista vastaa kutsuihin "ei". Varmista se, että vaikka kaikki vieraat vastaisivatkin tulevansa juhliin, he mahtuvat juhlapaikalle, ja että heille riittää ruokaa.

4. Älä lähetä vieraille impulsiivisesti "save the date" -kutsua jo vuotta ennen. Voit nimittäin huomata muutamaa kuukautta ennen häitä, että budjettisi vaatii nipistämään vieraista muutamat pois. Mutta olet jo käytännössä kutsunut vieraat, joten tilanteesta voi tulla vaivaannuttava.

5. Häämekon ostaminen ensimmäisenä on virhe. Huolehdi ensin juhlapaikasta, koristeita ja sen jälkeen valitse mekko, joka sopii tilaisuuteen ja sen teemaan parhaiten.

6. Älä luota ystävääsi, joka haluaa tehdä sinulle meikin ja kampauksen, ellei hän ole koulutettu kampaaja. Pilaat helposti koko päiväsi sillä, jos meikistä tai kampauksesta tulee mielestäsi huono. Muista kokeilla kampausta ja meikkiä jo ajoissa ennen häitä, jotta ehdit pohdiskella sitä, pidätkö niistä.

7. Älä säästä sillä, ettet palkkaa häihin videokuvaajaa. Monet katuvat myöhemmin sitä, etteivät ole laittaneet budjettiinsa videokuvaajaa, nimittäin sillä tavoin voit ikuistaa hääjuhlasi parhaiten. Myös ammattilaisvalokuvaaja kuuluu tähän kategoriaan.

8. Älä stressaa häiden suunnittelusta, vaikka ne ovatkin sinulle iso juttu. Jos huomaat, että pidät käsissäsi liikaa lankoja, anna niitä kaasoille tai ulkopuoliselle hääsuunnittelijalle. Tämän kuuluisi olla sinulle elämäsi onnellisinta aikaa.

9. Älä myöskään ole liian rento, koska se voi kostautua myöhemmin.  Todennäköisesti viimeisellä viikolla tajuat, että sinulla on puolet hommista tekemättä, ja silloin kenelläkään ei ole enää kivaa.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Eikö teidän kannata mennä naimisiin? Asiantuntijat listasivat kumppanin piirteet, jotka paljastavat sen

Lue myös: Hääpuheet, jotka menivät karmealla tavalla pieleen - lue ja naura

Kilpailut

Uusimmat