Kuva: Shutterstock, Anette Puolakka

Anette, 25, innostui työttömänä Facebook-arvonnoista - palkintojen määrä yllätti

07.06.2018 18:45 - Henna Koste

Anette Puolakka intoutui Facebook-arvonnoista, kun hänen ystävänsä voitti niistä paljun. Sen jälkeen onni on suosinut myös Anettea.

Lahdessa asuva Anette Puolakka, 25, on saanut kaveriporukassaan Hannu Hanhen maineen. Se ei ole tullut ihan ilman syytä. Anette on pokannut Facebookissa järjestetyistä arvonnoista muun muassa satojen euron matkalahjakortin, tabletin ja meikkejä satojen eurojen arvosta.

- Kerran voitin kulmahiomakoneen. Minulla ei ollut mitään hajua, mitä sillä tehdään, Anette naurahtaa.

Todellisuudessa Anette on viettänyt myös paljon aikaa tietokoneen äärellä.

- Työttömänä ollessani minulla oli aikaa osallistua arvontoihin päivät pitkät, hän huomauttaa.

Nyt Anette työskentelee tapahtumatuotannon parissa. Kilpailuaktiivisuus on laskenut himpun verran, mutta edelleen nainen osallistuu arvontoihin lähes päivittäin. Muutama vuosi sitten Anette osallistui muutamaan arvontaan, jonka jälkeen Facebook alkoi suosittelemaan hänelle niitä automaattisesti. Anette oli jo hetken katsonut vierestä, kun hänen ystävänsä oli voittanut upeita palkintoja, paljusta lähtien.

- Ihmiset suhtautuvat skeptisesti siihen, että arvonnoista voittaisi mitään. Kyllä niistä voittaa, Anette tietää.

Aluksi lahtelainen osallistui jokaiseen arvontaan, mitä vastaan tuli. Kerran hänen ystävänsä kyselivät, miksi lapseton Anette oli osallistunut matkapotan arvontaan. Sen jälkeen hän on alkanut hieman tarkemmin katsoa, mikä pääpotti onkaan. Anette on huomannut, että voitot seuraavat toisiaan.

- Välillä on pitkä aika, ettei voita mitään. Yhden voiton jälkeen tuleekin taas monta peräkkäin, Anette sanoo.

"Olen miettinyt pitäisikö lopettaa"

Arvontojen myötä Aneten kaapit ovat täynnä palkintokangaskasseja. Lisäksi arpaonni on tuonut hotelliyöpymisiä, merkkikengät, korvakoruja, tapahtumalippuja sekä koiran ruokaa, suklaalevyn, koripallon ja pääsyn tv-ohjelman kuvauksiin.

Toisinaan kilpailuissa pitää laittaa kroppaa likoon, mutta usein riittää, että postauksen alle kirjoittaa mitä mieleen juolahtaa. Kerran Anette onnistuikin perustelemaan, miksi merkkipopot kuuluisivat juuri hänelle. 

- Kerroin, että mieleisten kenkien hankkiminen on minulle aina tuskaisa projekti. En millään löydä mieleisiäni, mutta arvonnassa olleet kengät näyttivät täydellisiltä, Anette muistelee kisavastaustaan. 

- Jos on joku tehtävän anto, eikä tule heti mitään mieleen, ohitan sen, hän jatkaa.

Usein palkinnoille on löytynyt käyttöä omasta takaa, mutta eläinten ruuat ja tapahtumaliput ovat tarvittaessa löytäneet paremmankin osoitteen naisen lähipiiristä. Kulmahiomakone meni myyntiin.

Arvontaonnella on myös kääntöpuolensa.

- Harmittaa, että olen pilannut oman Facebook-näkymän niillä. Kaikki kavereiden postaukset jäävät niiden alle. Olen jopa miettinyt pitäisikö lopettaa sen takia, Anette kommentoi.

Onnettaren suosikki muistuttaa, että mitä useampaan arvontaan osallistuu, sitä todennäköisimmin voittaa. Pienyrittäjien arvonnoissa käy helpommin tuuri. Viimeksi posti toi keväällä jo toista kertaa sadan euron arvosta meikkejä. Anette aikoo vielä katsoa, mihin onni voi kantaa. 

Lue myös: Suomalaiset paljastivat suurimmat haaveensa - yhdestä asiasta unelmoidaan ylitse muiden

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat