Kuva: AOP

Uskallatko? Voit seurata kyykäärmeitä livelähetyksen kautta - taustalla pelkojen hälventäminen

29.03.2019 12:15 - Katariina Auvinen

WWF on perustanut kyyliven.

Kyykäärmeet ovat heränneet Suomessakin. Kansainvälinen ympäristöjärjestö WWF on perustanut liveseurannan, jonka avulla ihmiset voivat tarkkailla kyykäärmeiden elämää luontoon asennetun kameran kautta. Viime vuosina suursuosion saavuttaneelle norppalivelle on saapunut siis seuraaja.

Järjestö perustelee kyyliven lähettämistä sillä, että he haluavat hälventää kyykäärmeisiin liittyviä pelkoja. WWF:n tiedotteen mukaan kameran paikka on valittu sen mukaan, jossa tiedetään kyiden lämmittelevän kevätauringossa.

- Kyyt eivät ole aggressiivisia. Jos ne purevat, ne tekevät sen vihoviimeisenä puolustuskeinonaan. Viestimme on, että kyitä kannattaa varoa, mutta vainoon ei ole syytä, WWF:n suojeluasiantuntija Teemu Niinimäki sanoo.

Suomessa kyy elää melkein koko maassa. Kyyn isoin vihollinen on ihminen, ja käärmeiden määrät ovat laskeneet paikoin huomattavasti rakentamisen, liikenteen ja vainon takia. Kyy ei ole Suomessa rauhoitettu laji, joten sen tappamisesta ei rangaista.

Kyykamera on osa luontolive-palvelua, johon kuuluu norppaliven lisäksi myös metsäpeuralive, jossa voi seurata niiden elämää luonnossa.

Pääset katsomaan kyyliveä täältä.

Lue myös: Eksän nimi myrkkykäärmeelle? Eläintarha tarjoaa siihen mahdollisuuden

Lue myös: Kammottava näky vessanpöntössä puistattaa - katso mikä pöntöstä kurkkii

Lähde: WWF

Kilpailut

Uusimmat