Kuva: Shutterstock

Voiko tavallinen matkustaja laskeutua lentokoneella? Video kertoo kaiken

02.05.2019 15:15 - Katariina Auvinen

Captain Joe -niminen lentäjä kertoi YouTube-kanavallaan, mitä tilanteessa todella tapahtuisi.

Jos lentäjä ja perämies ovat jostain syystä estyneet lentämään ja laskeutumaan lentokoneella, niin pystyisiko siihen tavallinen matkustaja? Captain Joe -niminen vloggaaja on lentäjä, joka haluaa antaa ihmisille enemmän tietoa ilmailumaailmasta ja vastaa ihmisiä askarruttaviin kysymyksiin. 

Videolla, jonka mies on julkaissut YouTube-kanavallaan, selviää, voiko tavallinen tallaaja todellakin onnistua laskeutumaan lentokoneella. Lentäjän mukaan tämä on tavallisin kysymys, jota häneltä kysytään. Miehen apuna on Caroline, joka ei ole lentänyt ikinä lentokonetta. Hän tekee sen nyt simulaattorin avulla, jolloin selviää, miten tavallinen ihminen selviäisi kiperästä tilanteesta pelkästään äänen avustuksella. 

Ensimmäiset minuutit kuluvat siihen, että nainen säätää lentokoneen automaattisen laskeutumisen -tilaan.

- Sinun pitää kuitenkin tietää, mitä kaikkea lentokoneesta löytyy, jos jotain menee pieleen, Joe kertoo Carolinelle. 

Nainen toimii todella rauhallisesti ja onnistuu lopulta laskeutumaan lentokoneella turvallisesti lentokentälle. Carolinen mietteet heti laskeutumisen jälkeen olivat kuitenkin kaikkea muuta kuin positiiviset. 

- Tavalliselle tallajalle laskeutuminen on todella, todella vaikeaa. Jouduin keskittymään niin käsittämättömän paljon. Nyt apunani oli autopilotti, mutta jos minun olisi pitänyt lentää, en usko, että olisin pystynyt siihen. Siellä oli niin käsittämättömän paljon nappeja ja vipuja, joista piti tietää jotain, Caroline kertoi videon lopuksi. 

Lentäjän mukaan se, mitä videolla ei näytetty oli, ettei katsojat nähneet sitä, kun mies yritti ottaa yhteyden Carolineen. 

- Se, että Caroline tiesi, miten puhua minulle ja mitä nappia painamalla hän saa yhteyden minuun, kesti itse asiassa kaksikymmentä minuuttia, Joe kertoo videolla. 

Myös lentäjä itse on sitä mieltä, että tavallinen matkustaja ei onnistuisi laskeutumaan lentokoneella itse. 

- Tarvitsimme kolme yritystä perusyhteyden muodostamiseen. Lisäksi tällä välin Caroline sai lentokoneen sakkaamaan holtittomasti. Hän oli myös melko hermostunut, vaikka kyseeessä olikin ainoastaan simulaattori. Voitte vain kuvitella mitä tapahtuisi tositilanteessa, hän kertoo. 

Lue myös: Nyt on ahdasta! Maailman vahvimmat miehet saivat lennolla vieruspaikat - kuva naurattaa netissä

Lue myös: Lentokone lähti ilman matkustajiaan - "Kaikki olivat suorastaan shokissa"

Lähde: YouTube

Kilpailut

Uusimmat