Kuva: Shutterstock

Jäävätkö astiasi likaisiksi? Kannattaa asettaa pesuainetabletti tiskikoneen pohjalle

09.05.2019 13:45 - Katariina Auvinen

Oikeanlainen käyttötapa auttaa sinua saamaan hohtavan puhtaat astiat.

Tiskikone on loistava keksintö, mutta aina sekään ei pelasta kaikista likaisimpia astioita. Oikeanlaisella huollolla voit kuitenkin varmistaa, että astiasi tulevat niin puhtaiksi kuin mahdollista. 

Jos käytät tiskikonetabletteja, joissa on mukana niin kirkasteet kuin esipesuaineetkin, sinun kannattaa asettaa tabletti suoraan tiskikoneen pohjalle. Tämä johtuu siitä, että tiskikoneen tablettikotelo aukeaa vasta pääpesun aikana. Näin ollen esipesuun tarkoitetut aineet eivät pääse vaikuttamaan. 

Moni on kuullutkin, että tiskikoneeseen ei ikinä kannata laittaa puisia astioita tai välineitä, mutta alumiinisia astioita ei tulisi myöskään pestä tiskikoneessa. Puinen materiaali imee itseensä muista likaisista astioista makuja ja hajuja. Alumiiniset astiat ja esimerkiksi paistinpannut kuluvat helpommin, jos ne pesee astianpesukoneessa. 

Vaikka uusimmissa tiskikoneissa astioiden esipesu ei ole tarpeellinen, kannattaa se kuitenkin tehdä. Huolehdi siitä, että kaikki ruoanjätteet menevät biojäteastiaan ja tyhjennä astianpesukoneen sihti kaikesta ylimääräisesta ruoasta kerran viikossa. 

Laita kaikista likaisimmat astiat keskelle, koska joskus tiskikoneen reunoilla olevat astiat jäävät helpommin likaisiksi. 

Lue myös: Mies kysyi yksinkertaisen kysymyksen tiskikoneesta - twiitistä välitön nettihitti

Lue myös: Äiti luuli löytäneensä tyttärensä seksilelun tiskikoneesta - paljastui aivan muuksi

Lähde: Daily mail 

Kilpailut

Uusimmat