Kuva: AOP

Ikea lanseeraa vegaaniset lihapullat - lihan maku halutaan säilyttää mahdollisimman autenttisena

08.05.2019 13:45 - Iiro Myllymäki

Vegaanivaihtoehto pyrkii jäljittelemään mahdollisimman paljon klassikoksi muodostuneita lihapullia.

Sisustusjätti Ikea tunnetaan edullisten sisustustarvikkeiden lisäksi myös ruokapuolestaan, ja erityisesti lihapullistaan. Koska vegaaninen ruokavalio kasvattaa koko ajan suosiotaan, Ikeakin on nyt aikeissa palvella entistä paremmin vegaanisia asiakkaitaan. Ikea onkin lanseeraamassa vegaanisen version lihapullistaan. Asiasta uutisoi muun muassa brittiläinen Metro-lehti.

Lihattomista lihapullista on tarkoitus tehdä mahdollisimman paljon perinteisten lihapullien makuisia ja näköisiä, mutta ilman mitään eläinperäisiä ainesosia. Vegelihapulliin käytetään jotakin kasvipohjaista proteiinia, joka kerrotaan tuotettavan ”yhteistyössä alan johtavien vegaaniproteiinin tuottajien kanssa”.

Ikeasta on nykyään saatavilla kasvispyöryköitä, mutta ne eivät yritä toisintaa lihapullien makua tai ulkonäköä.

(kuva: AOP)

Tällä hetkellä Ikea toteuttaa vegaanipulliensa kanssa makutestejä. Vegaaniset lihapullat on tarkoitus tuoda Ikeoihin ympäri maailman, ja näillä näkymin ensimmäiset asiakkaat pääsevät niistä nauttimaan ensi vuonna.

- Tiedämme, että hyvin monet rakastavat Ikean lihapullia, ja monen vuoden ajan se on ollut suosituin ruokamme. Näemme kasvavan kysynnän entistä kestävämmille ruokavaihtoehdoille, ja haluamme vastata tähän kysyntään, kertoo Ikean ruokapalvelujen päällikkö Michael La Cour.

Ensimmäisten asiakastestien on tarkoitus alkaa vuoden 2020 alussa.

Lue myös: Vegaanitrendi näkyy myös seksivälinekaupassa - liukuvoiteita voi käyttää myös smoothieen

Lue myös: Mies söi oravan protestoidakseen vegaaneja vastaan - video ei herkimmille!

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat