Kuva: Shutterstock

Lapseton pariskunta valitti naapurin lapsen äänistä, sai aikaan somemyrskyn: "Tämä on naurettavaa!"

20.11.2019 13:15 - Milena Raappana

Vapaaehtoisesti lapseton pariskunta piti naapureita itsekkäinä, koska eivät huomioineet lapsesta aiheutunutta melua.

Erään vapaaehtoisesti lapsettoman pariskunnan avoin kirje on aiheuttanut kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. 

Guardian julkaisi kirjeen, joka on osoitettu pariskunnan naapureille ja heidän kolmevuotiaalle lapselle. Kirje alkaa kuvailemalla, miten he kuulevat seinän läpi lapsen kiljuntaa, juoksentelua ja itkua sekä vanhempien lohduttavia tai toruvia ääniä. Pariskunta lisää, että uskovat naapureiden olevan hyviä vanhempia ja heidän kotinsa olevan täynnä rakkautta. 

- Vaimoni ja minä olemme lapsettomia omasta tahdostamme, mutta emme ole koskaan tuominneet muiden valintaa tulla vanhemmiksi. Tämä tuli testattua äärirajoille saakka, kun muutimme naapuriinne vain muutama päivä ennen kuin tyttärenne syntyi, kirjeessä kirjoitetaan. 

Pariskunta jatkaa kertomalla, että nyt heillä on jonkin verran kokemusta, millaista on olla vanhempi. He kuulemma ovat myös joutuneet kärsimään lapsen yöheräilyistä ja menettäneet kuukausien yöunet, sillä vain yksi seinä erottaa heidät naapureistaan. Tämä on vaikuttanut heidän parisuhteeseensa ja myrkyttänyt heidän onnensa uudesta kodista. 

- Ette koskaan pyytäneet anteeksi tai edes maininneet asiasta. En koskaan nähnyt todisteita siitä, että yrittäisitte minimoida melun määrää meidän takiamme siirtämällä häntä toiseen huoneeseen. Tunnen tarpeeksi uusia vanhempia, jotta tiedän, että ette ole edes harkinneet asiaa. 

Kirjeessä kerrotaan, etteivät he ole maininneet asiasta naapureilleen, sillä se ei ole "lapsia palvovassa yhteiskunnassa" soveliasta. He lisäävät ymmärtävänsä, että vanhemmuus on raskasta ja vaikeaa.

- Maailma ei kuitenkaan pysähdy lapsen saantiin. Ympärillänne olevilla ihmisillä on omat elämänsä, joista selviytyä. Heidän omat ongelmansa, joita eivät heijasta muihin ihmisiin. Oletus, että he jakavat teidän epämukavuutenne, on todella itsekästä. 

Kirje päättyy siihen, miten kirjoittajat olivat kuulleet naapureiden saavan toisen lapsen. 

- En oleta teidän näyttävän yhtään sen enempää huomiota meitä kohtaan kuin näytitte ensimmäisen kohdalla. Toivon vain, että tästä toisesta tulee hieman hiljaisempi. 

Facebookissa kirjotus on aiheuttanut kiivasta keskustelua ja moni on sanonut kirjeen kirjoittajia itsekkäiksi ja kehottanut hankkimaan korvatulpat tai tekemään omassa kodissaan järjestelyitä, jotta melu ei häiritsisi heitä. 

"Vau! Vauvojen on turvallisempaa nukkua samassa huoneessa vanhempiensa kanssa ensimmäiset kuusi kuukautta. Se vähentää kätkytkuoleman riskiä. Tuo meluisa vauva tulee maksamaan sinun eläkkeesi ja terveydenhuoltosi, kun itse et ole enää siinä asemassa."

"Sopivasti kirjeen kirjoittaja ei koskaan ollut vauva, vaan syntyi tylsänä, hyödyttömänä, kaljuuntuvana 37-vuotiaana, jolla on pahanhajuinen hengitys."

"Miten he tietäisivät ongelmasta, jos ette ole sanoneet siitä? Kerrot, että olitte univajeessa, etkö usko, että hekin olivat? Ehkä he ajattelivat, että ette kuule mitään tai nukuitte koko yön läpi?"

Osa on kuitenkin sympatisoinut myös kirjoittajia ja sanonut kommenttien todistavan sen, että moni vanhempi olettaa lapsiensa olevan maailman keskipisteessä eikä ajattele muita ihmisiä. 

Lue myös: Sinkkunainen valitti naapurille kovaäänisestä seksistä - seurauksesta nettihitti

Lue myös: Naapuri valitti poliisille liukumäestä - Poliisit päätyivät itse testaamaan mäkeä

Lähde: Guardian

Kilpailut

Uusimmat