Kuva: Shutterstock / Tiktok

Kissa maistoi ensimmäisen kerran jäätelöä - eeppinen reaktio huvittaa mutta myös huolestuttaa

11.06.2020 19:45 - Iiro Myllymäki

Hitiksi nousseella TikTok-videolla kissa lipaisee jäätelöä mutta ei selvästikään pidä maistamastaan.

Jäätelö on kesäherkku ihmisille vailla vertaa, mutta kissat eivät kylmästä syötävästä välttämättä nauti. Tämä käy ilmi viraaliksi menneellä TikTok-videolla, jonka Sabrina Bernatchez on jakanut. Kyseisellä videolla kissalle syötetään pikkuinen annos jäätelöä, ja heti jäätelöä lipaistuaan kissalla tapahtuu niin sanottu ”aivojen jäätyminen”.

Voit katsoa hittivideon alta tai tästä linkistä.

@sabrina_bernatchez

That’s what happens when you give a cat ice cream? ##cat ##brainfreeze ##icecream ##iceicebaby

♬ Ice Ice Baby - Vanilla Ice

Vaikka kissan reaktio on näyttänyt monen mielestä suloiselta ja huvittavalta, jotkut kommentoijat ovat ilmaisseet huolensa kissan reagoinnista. Eräs kommentoija on kutsunut jäätelön syöttämistä kissalle ”julmaksi”. Brittiläinen Metro-julkaisu on haastatellut Cats Protection -järjestön edustajaa aiheesta.

- Emme voi olla varmoja siitä, kokevatko kissat aivojen jäätymistä, mutta tiedämme, että ne reagoivat negatiivisella tavalla epämieluisiin tuntemuksiin. Kissoja ei pitäisi missään tilanteessa altistaa kivulle tai epämukavuudelle viihdetarkoituksessa, järjestöstä kommentoidaan.

Cats Protection ei kannusta syöttämään jäätelöä tai muitakaan maitotuotteita kissoille.

- Niissä on paljon kaloreita. Lisäksi suurin osa kissoista on laktoosi-intolerantteja, joten ne eivät kestä lehmän maitoa. Tällaisten tuotteiden syöttäminen voi saada kissan kipeäksi, järjestön edustaja kertoo.

Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) -hyväntekeväisyysjärjestö puolestaan kommentoi, että jäätelön syöttäminen kissalle tuskin aiheuttaa mitään vakavaa vahinkoa, mutta se saattaa saada kissan vatsan sekaisin. RSPCA huomauttaa, että kissat eivät maista makeaa, joten jäätelön syömisessä ei ole niille sitä kautta samaa miellyttävyyttä kuin ihmisillä.

”Aivojen jäätymisen” tuntemuksesta olemme kirjoittaneet enemmän tässä jutussa.

Lue myös: Löydätkö sinä kuvasta kissan? Twitterissä jaettu otos tuottaa monille ongelmia

Lue myös: Kierosilmäinen kissa sulattaa sydämiä Instagramissa - katso suloiset kuvat

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat