Kuva: AOP

Tuure Boelius Päivi Räsäsen vastauksesta kirjeeseensä: 'Luojan kiitos, hän ei tee lääkärin työtä'

11.09.2020 13:02 - Henna Koste

Tuure Boelius kertoo Basson haastattelussa, miksi halusi kirjoittaa Päivi Räsäselle julkisesti.

Kerroimme eilen, kuinka artisti Tuure Boelius, 19, julkaisi avoimen kirjeen Päivi Räsäselle, 60, Instagram-tilillään vastauksena Räsäsen Pride-vastaiseen twiittiin. Myöhemmin Räsänen vastasi Boeliuksen kirjeeseen omalla Facebook-tilillään. Lue lisää julkisena käydystä keskustelusta täältä

Boelius kertoi Bassolla juontaja Rea Tallgrenin haastattelussa, miksi halusi vastata julkisesti Räsäsen twiittiin. 

- Koen, että jos olisin kirjoittanut Päiville yksityisviestin - mikä ei kyllä käynyt mielessä, tällainen keskustelu kahden ihmisen välillä ei ole ihmiskuntamme kannalta ihan hirveän edistävää. Kun kirjoitin hänelle, ajattelin, etten välttämättä hänen ajattelumalliaan pysty ihan hirveästi muuttamaan, mutta minusta on tärkeää nostaa tällaiset asiat tapetille, Boelius sanoo. 

Hän totesi, että Räsäsen twiitti oli saanut hänestä huolestuttavan määrän kannatusta, vaikkakin moni oli myös kritisoinut sitä. 

- Olen halunnut tarttua epäkohtiin ja ravistella ja ajaa tasa-arvoa, ajattelin, että nyt on aika tällaiselle kirjoitukselle, Boelius pohtii. 

Tallgren kysyy haluaisiko Boelius keskustella asiasta Räsäsen kanssa kasvotusten. 

- No, minun uskoni siihen ihmiseen on nolla prosenttia. En usko tämän ihmisen muuttuvan, Boelius sanoo. 

Haastatteluun tullessaan Boelius kertoi lukeneensa Räsäsen vastauksen kertaalleen. 

- Minun pitää lukea se vielä toisen kerran, vaikka siitä paha mieli minulle tulikin. Siinä on paljon asioita, joita en ymmärrä. Varmasti siksi, että ajattelemme näistä asioista kuin yö ja päivä. Siellä on myös ihan älytön määrä asiavirheitä, esimerkiksi siitä, miten lapsi saa alkunsa, Boelius toteaa ja jatkaa, että jo ala-asteellakin puhutaan sukusoluasioista, ei niinkään äidistä ja isästä.

- Päivihän on ammatiltaan lääkäri. Mietin, että kumpi on meidän ihmisten kannalta vaarallisempaa, että hän on poliitikkona tuolla vai se, että hän harjoittaisi ammattiaan lääkärinä? Niin luojan kiitos, onneksi hän ei nyt ainakaan se lääkäri ole, Boelius sanoo.

Boelius myöntää arvanneensa saavansa myös positiivista huomiota avoimella kirjeellään. Hän kertoo kuitenkin yllättyneensä, että Instagram-julkaisusta on tykätty jo yli 70 000 kertaa ja sitä on jaettu laajasti.

Boelius esiintyy lauantaina järjestettävässä Pride-konsertissa, joka streamataan Kaapelitehtaalta. Konsertissa esiintyvät myös muun muassa Erika Vikman ja Alma

Basso ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Sateenkaariväelle julkaistiin oma nettideittiopas, jonka turvallisuusohjeet voivat yllättää

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat