Kuva: shutterstock

Kun etelänmatkat jäivät väliin suomalaiset satsasivat toisenlaiseen luksukseen - 80 % myyntipiikki

01.11.2020 17:15 - Henna Koste

Moni hakee nyt etätyöpöydälle apua kaamosoireisiin. Verkkokauppa.comin kirkasvalolaitteita ostetaan jopa 80 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Tänä syksynä on kysytty mielikuvitusta, kun syysloman etelänmatkat ovat jääneet monelta väliin. Tämä on näkynyt kirkasvalokamppujen myynnissä isona piikkinä, kerrotaan Verkkokauppa.comista. Tällä hetkellä kirkasvalolaitteita on tilattu 80 prosenttia enemmän viime vuoden lokakuuhun verrattuna. Eniten suomalaisia kiinnostavat pienet kirkasvalolamput, joita etsitään etätyöpöydille. Myös korkeatehoisia malleja haetaan vilkkaasti.

Kirkasvalon on tutkittu olevan kaikkein tehokkain yksittäinen keino hoitaa syys- eli kaamosväsymystä. Valohoidon teho perustuu sen kaamoksen vuoksi häiriintynyttä unirytmiä ja unenlaatua korjaavaan vaikutukseen, kerrotaan Verkkokauppa.comista. Kotimaisen valaisinvalmistaja Innoluxin mukaan nyrkkisääntö on, että mitä tehokkaampi oma kirkasvalolamppu on, sitä lyhyempi hoitoaika riittää, mutta sitä etäämmällä laitteesta tulee oleskella.

”Teholtaan 2 500 luksin kirkasvalolla riittävä hoitoaika on tunnista kahteen ja vastaavasti 10 000 luksilla saadaan sama vaikutus 30 minuutissa. Kaikkein tehokkain aika kirkasvalokuurille on aamulla heti herättyä, kelloo 8 ja 10 välillä”, Innoluxin myyntijohtaja Joni-Petteri Ikonen sanoo.

Ikosen mukaan tyypillinen harhaluulo on, että etelänloma auttaisi kaamosoireisiin koko talven ajaksi. Hän kertoo, että kahden viikon aurinkoloman jälkeen kaamosoireet palaavat viikon kuluessa ilman kirkasvalolaitteen käyttöä. Kirkasvaloa hän suosittelee käyttämään niin kauan, kun kaamosoireita ilmenee, ja kunnes valon määrä taas keväällä lisääntyy.

Lue myös: Väsyttääkö kaamos? 4 tehokasta keinoa parantamaan oloa

Kilpailut

Uusimmat