Kuva: Martinex

Afrikan tähti -pelin uudet, kohutut rosvohahmot paljastettiin - tältä ne näyttävät

15.04.2021 16:45 - Iiro Myllymäki

Ihmisrosvot on korvattu ryöstelevillä leopardeilla pelin 70-vuotisjuhlaversiossa.

Afrikan tähti -klassikkopelistä on julkaistu 70-vuotisjuhlapainos. Pelin päivitetty versio herätti ennakkoon kohua, kun selvisi, että perinteiset rosvohahmot on pelissä korvattu toisilla hahmoilla. Enää rosvot eivät ole ihmishahmoja, vaan leopardeja. Vaikka hahmot ovat muuttuneet, niiden tarkoitus pelissä on pysynyt samana - viedä kilpailijalta rahat.

Vasemmassa yläkulmassa näkyy ihmisrosvot korvannut leopardihahmo. (kuva: Martinex)

Kyseisillä leopardeilla on klassisten rosvohahmojen tapaan huivi kaulallaan ja hattu päässään. Pelin uuden kuvituksen on suunnitellut kuvittaja ja graafikko Matti Pikkujämsä. Uusi pelilauta on uskollinen alkuperäiselle Kari Mannerlan luomalle pelille. Pelilaudan paikat ja pelin säännöt ovat pysyneet samoina. 70-vuotisversio ei ole korvannut alkuperäistä peliä, vaan myös kaikkien tuntemaa alkuperäisversiota myydään edelleen.

(kuva: Martinex)

Afrikan tähti on kautta aikain suosituin lautapeli Suomessa. Pelissä edetään noppaa heittämällä Afrikan kartalla, ja voittaja on se, joka löytää Afrikan tähden ja vie sen aloituspisteeseen.

Ihmisrosvojen poistaminen Afrikan tähden juhlaversiosta nostatti kiivasta somekeskustelua. Monet kyseenalaistivat muutoksen tarpeellisuutta ja vannoivat pelaavansa vain alkuperäistä versiota.

Afrikan tähden perinteinen lauta. (kuva: Martinex)

Lue myös: IS: Afrikan tähti -pelistä poistetaan rosvot, tilalle jotain aivan muuta

Lue myös: Rakastetusta Kimble-pelistä listattiin yllättävät faktat - tiesitkö näitä?

Kilpailut

Uusimmat